PMYO sonuçları açıklandı mı 2022? PMYO sonuçları pa.edu.tr sorgulama ekranı

PMYO sonuçları için gözler Polis Akademisi Başkanlığı'na çevrildi. 9 Ağustos tarihinde uygulanan 2022 PMYO fiziki parkur ve mülakat sınavları aşamalı olarak gerçekleştirildi. Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Polis Meslek Yüksekokulları 2022-2023 eğitim öğretim yılı için 2.000 erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapılacak. Peki PMYO sonuçları açıklandı mı 2022? PMYO sonuçları pa.edu.tr sorgulama ekranı...

PMYO sonuçları açıklandı mı 2022? PMYO sonuçları pa.edu.tr sorgulama ekranı
PMYO sonuçları açıklandı mı 2022? PMYO sonuçları pa.edu.tr sorgulama ekranı
GİRİŞ 13.10.2022 10:16 GÜNCELLEME 13.10.2022 10:16

PMYO sonuçları 2022 heyecanla bekleniyor. Polis Meslek Yüksekokulları öğrenci alımı ön başvuruları 25 Temmuz-5 Ağustos 2022 tarihinde yapıldı. İlerleyen süreçte öğrenciler mülakat ve fiziki parkur sınavlarına katıldı. Kılavuza göre adayların mülakat sınavında başarılı sayılması için toplam 70 puan ve üzeri alması gerekiyor. Peki PMYO sonuçları açıklandı mı 2022? PMYO sonuçları pa.edu.tr sorgulama ekranı...

PMYO SONUÇLARI AÇIKLANDI MI 2022?

PMYO sonuçları henüz açıklanmadı. Sınav sonuçları Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi olan pa.edu.tr adresinden ilan edilecek.

PMYO SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz sene PMYO sonuçları kasım ayı içinde açıklanmıştı. Bu bilgiler göz önüne alındığında 2022 PMYO sonuçlarının da kasım ayında açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklandığı haberi Polis Akademisi Başkanlığı duyurular bölümünden yapılacak.

PMYO SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN.

SINAV SONUÇLARI DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR?

Adayların mülakatta başarılı sayılması için en az 70 puan alması,

Polis Meslek Yüksek Okulu giriş puanı; fiziki yeterlilik sınavı puanının %25'i, mülakat sınavının %50'si ve 8'inci maddenin birinci fıkrasının (ç) bendine göre belirlenen puan türünden ya da türlerinden adayın en yüksek puanının % 25’inin toplamıdır.

Polis Meslek Yüksekokulu giriş puanına bakılarak erkek, kadın ve şehit ya da vazife malulü eş veya çocukları için asıl, yedek ve başarısız olmak üzere ayrı ayrı sınav sonuç listesi hazırlanır. Sınav sonuçları Polis Akademisi Başkanlığı sitesinden ilan edilir.
Başarı sıralaması puanlarının eşit olması durumunda sırasıyla TYT'den alınan puan, mülakat puanı, fiziksel yeterlilik puanının yüksekliğine bakılır. Bu puanlar da eşit ise yaşı küçük olan aday tercih edilir.

 

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri