PMYO sınav sonuçları açıklandı! PMYO sınav sonuçları nereden görüntülenir? pa.edu.tr sorgulama ekranı

PMYO sınav sonuçları açıklandı. Heyecanla beklenen PMYO sonuçları, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklandı. PMYO 2022 sınavları fiziki parkur ve mülakat sınavları aşamalı olarak yapıldı. Peki PMYO sınav sonuçları nereden görüntülenir? pa.edu.tr sorgulama ekranı...

PMYO sınav sonuçları açıklandı! PMYO sınav sonuçları nereden görüntülenir? pa.edu.tr sorgulama ekranı
PMYO sınav sonuçları açıklandı! PMYO sınav sonuçları nereden görüntülenir? pa.edu.tr sorgulama ekranı
GİRİŞ 15.10.2022 13:24 GÜNCELLEME 15.10.2022 13:24

PMYO sınav sonuçları 2022 açıklandı. Polis Meslek Yüksekokulları öğrenci alımı ön başvuruları 25 Temmuz-5 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılmıştı. 500 kadın, 2000 erkek toplam 2500 öğrenci alımı sonuçları Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesinden yapıldı. Peki PMYO sınav sonuçları nereden görüntülenir? pa.edu.tr sorgulama ekranı...

PMYO SINAV SONUÇLARI NEREDEN GÖRÜNTÜLENİR?

PMYO Giriş Sınavı sonuçları 2022, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edildi. Sonuçlar adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, resmi internet sitesi üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir. 
Yedek planlamalara ilişkin sonuçlar da resmi internet sitesinde açıklanacak, yedek olarak planlanan adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Bu sebeple sınav sonucunda yedek olarak belirlenen adayların yapılacak planlamalar ile ilgili olarak resmi internet sitesini takip etmeleri gerekmektedir. 

PMYO SONUÇLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN.

SINAV SONUÇLARI DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR?

Adayların mülakatta başarılı sayılması için en az 70 puan alması,

Polis Meslek Yüksek Okulu giriş puanı; fiziki yeterlilik sınavı puanının %25'i, mülakat sınavının %50'si ve 8'inci maddenin birinci fıkrasının (ç) bendine göre belirlenen puan türünden ya da türlerinden adayın en yüksek puanının % 25’inin toplamıdır.

Polis Meslek Yüksekokulu giriş puanına bakılarak erkek, kadın ve şehit ya da vazife malulü eş veya çocukları için asıl, yedek ve başarısız olmak üzere ayrı ayrı sınav sonuç listesi hazırlanır. Sınav sonuçları Polis Akademisi Başkanlığı sitesinden ilan edilir.
Başarı sıralaması puanlarının eşit olması durumunda sırasıyla TYT'den alınan puan, mülakat puanı, fiziksel yeterlilik puanının yüksekliğine bakılır. Bu puanlar da eşit ise yaşı küçük olan aday tercih edilir.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"