Sakura ne demek? Sakura ağacı hikayesi...

Uzakdoğu mitolojisinde büyük bir öneme sahip olan sakura, son günlerde ülkemizde de oldukça merak edilerek araştırılmaktadır. Peki sakura ne anlama gelir?

Sakura ne demek? Sakura ağacı hikayesi...
Sakura ne demek? Sakura ağacı hikayesi...
GİRİŞ 25.01.2023 13:43 GÜNCELLEME 25.01.2023 13:43

Japon kültüründe önemli bir yer tutan sakura, yeniden doğuşu, sağlığı ve afiyeti temsil eder. Anadolu ve Akdeniz kültüründe de oldukça fazla-farklı isimlerle karşımıza çıkan yeniden doğuş, uyanış ve bahar sembolizmi, Japon kültüründe sakura olarak isimlendirilir. Japonlar için büyük önem verilen sakura kültürü, Japonya'nın hemen her bölgesinde yetiştirilmektedir. 

Sürpriz mi süpriz mi? TDK sözlüğüne göre sürpriz nasıl yazılır?Sürpriz mi süpriz mi? TDK sözlüğüne göre sürpriz nasıl yazılır?

Sakura Ağacı Hikayesi

Sakura ağacı, pembe ve kırmızı tonlarda çiçek açarak doğanın en güçlü mucizesi olarak her sene bahar aylarında büyük bir heyecanla karşılanır. Yeniden doğuşu, şifayı ve uyanışı temsil eden sakura ağacı, hayatın mucizesi olarak kabul edilir. Mart'ın son, Nisan'ın ilk haftalarında açmaya başlayan sakura çiçekleri, Japonya'nın farklı bölgelerinde 200'den fazla türüyle en büyük mucizesini gerçekleştirir. 

Sakura ağaçlarının çiçekler açtığı bahar ayları 'sakura mevsimi' olarak adlandırılır ve Japonya'ya bu mevsimde turist akınları gerçekleşir. Baharın ve yazın müjdecisi olan sakura ağaçları, şifanın habercisidir. 

Sakura Ne Demek?

Türkçe'de kiraz çiçeği olarak isimlendirilen sakura ağacı, aslında meyve vermemektedir. 200'den fazla çeşidi ile yüzyıllardır yetiştirilen sakura ağacı, şifanın ve yeniden doğumun simgesidir...

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu