VGM burs başvurusu nasıl yapılır? VGM karşılıksız burs başvuruları ne zaman sona erecek?

VGM burs başvuruları devam ediyor. İlkokul, ortaokul, lise, yükseköğrenim ve yabancı uyruklu öğrencilere verilecek olan Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları elektronik ortamdan gerçekleştiriliyor. Başvuruların nasıl yapıldığı internette en çok arananlar arasına girdi. Peki VGM burs başvurusu nasıl yapılır? VGM karşılıksız burs başvuruları ne zaman sona erecek?

VGM burs başvurusu nasıl yapılır? VGM karşılıksız burs başvuruları ne zaman sona erecek?
VGM burs başvurusu nasıl yapılır? VGM karşılıksız burs başvuruları ne zaman sona erecek?
GİRİŞ 22.11.2022 11:01 GÜNCELLEME 22.11.2022 11:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

VGM burs başvuruları devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü öğrencilere, 9 ay boyunca karşılıksız burs verecek. Başvuru yapan adayların yapılan değerlendirmeleri olumlu olursa burs almaya hak kazanacak. Öğrenciler başvurularını internet üzerinden yapıyor. Peki VGM burs başvurusu nasıl yapılır? VGM karşılıksız burs başvuruları ne zaman sona erecek?

VGM BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

VGM burs başvuru süreci devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilecek eğitim bursları ortaöğrenim bursu olarak geçmektedir. VGM ortaöğretim, lise ve yükseköğrenim burs başvuru tarihleri şöyle:

  • VGM ortaöğretim burs başvuruları 7-20 Kasım 2022,

  • VGM yükseköğrenim burs başvuruları 21-30 Kasım 2022,

  • VGM yabancı uyruklu öğrenci burs başvuruları 21-30 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Ara tatil ne zaman? İlk ara tatil hangi tarihte başlayacak?Ara tatil ne zaman? İlk ara tatil hangi tarihte başlayacak?

ÖSYM 2023 sınav takvimi ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS, YDS, ALES, YKS 2023 sınav tarihleri belli mi?ÖSYM 2023 sınav takvimi ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS, YDS, ALES, YKS 2023 sınav tarihleri belli mi?

VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları www.vgm.gov.tr adresinden online olarak yapılmaktadır. VGM burs başvuruları her sene eğitim döneminin başında Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihlerde gerçekleştiriliyor. Başvuru şekli ve zamanı Genel Müdürlüğün www.vgm.gov.tr internet sitesi üzerinden başvuru başlama tarihinden en az on beş gün önce duyuruluyor.

BURS BAŞVURU SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

VGM burs başvuru sonuçları, Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi olan www.vgm.gov.tr adresinden açıklanmaktadır. Burs almaya hak kazanan öğrencilere ilk ödemeler ekim ayından, ödeme yapılan aya kadar geriye dönük olarak yatırılmaktadır.

BURS ÜCRETLERİ BELLİ OLDU!

VGM resmi internet sitesinde burs ücretleri hakkında "2022-2023 eğitim yılında öğrencilerimize verilmesi planlanan eğitim yardımı/burs miktarları ortaöğrenim eğitim yardımı için aylık 200,00 TL, yükseköğrenim bursu için ise aylık 650,00 TL‘dir.” sözleri kullanıldı. Burs ücretleri, hak kazanan adayların eğitim aldığı okulun bağlı olduğu bölge müdürlüğünce ödenmektedir. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri burs ödemeleri bir yılda Ekim- Haziran ayları arasında toplam 9 ay boyunca yatırılmaktadır.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • NİHAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen.. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yeni amblemini de kullanınız..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi