Uzman Öğretmenlik sınavı ne zaman? 2022 MEB Uzman Öğretmenlik Sınavı giriş belgesi nereden alınır?

MEB, Uzman Öğretmenlik Sınavı giriş belgesini yayınladı. Uzman Öğretmenlik sınavına girecek adaylar, sınav tarihini ve sınav giriş belgesinin nereden alındığını merak ediyor. Sınava girecek olan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açılan sınav giriş yerlerini görüntüleyebiliyor. Peki 2022 MEB Uzman Öğretmenlik Sınavı giriş belgesi nereden alınır?

Uzman Öğretmenlik sınavı ne zaman? 2022 MEB Uzman Öğretmenlik Sınavı giriş belgesi nereden alınır?
Uzman Öğretmenlik sınavı ne zaman? 2022 MEB Uzman Öğretmenlik Sınavı giriş belgesi nereden alınır?
GİRİŞ 17.11.2022 13:22 GÜNCELLEME 17.11.2022 13:22

Uzman Öğretmenlik sınavı için geri sayım başladı. Uzman Öğretmenlik sınavı giriş belgesi araştırmaları hız kazandı. MEB tarafından yayınlanan sınav giriş belgesi öğretmenler tarafından sorgulanıyor. Uzman Öğretmenlik sınav giriş belgesi yayınlandı! 2022 MEB Uzman Öğretmenlik Sınavı giriş belgesi nereden alınır?

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Uzman ve başöğretmenlik için katılım sağlanacak Uzman Öğretmenlik sınavı giriş belgesi, MEBBİS ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak alınacak.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN?

MEB tarafından uygulanacak sınav, 19 Kasım 2022 tarihinde 81 ilde Türkiye saati ile 10.00’da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum olarak yapılacak. Sınav, beş seçenekli 100 sorudan oluşacak. Sınav süresi 150 dakika olarak uygulanacaktır. Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen adaylar sınava alınacak ve bu adaylara ek süre verilmeyecektir. Sınav güvenliğinin sağlanması için sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan sınav salonu terk edilmeyecektir. Sınav bitimine 15 dakika kala hiçbir aday sınav salonundan çıkmayacaktır.

MEB SINAV İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

MEB tarafından yapılan açıklamada şu sözler kullanıldı:

19 Kasım 2022 Cumartesi günü yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı giriş belgeleri, "basvuru.meb.gov.tr" adresinde erişime açıldı.
Uzman ve başöğretmenlik için sınava katılacak öğretmenler, MEBBİS ve e-Devlet şifreleri ile sisteme girerek belgelerine erişebilecek.

SORU VE CEVAPLAR SINAV SONRASINDA AÇIKLANACAK

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı soru ve cevapları 19 Kasım 2022 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!