ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM ALES 3 sonuçları hakkında tarih verdi!

ALES sonuçları için beklenen tarihe az bir süre kala aramalar sıklaştı. ALES 20 Kasım 2022 tarihinde yapıldı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ALES 3 sonrasında sonuçların ne zaman açıklanacağı sorgulanıyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları için tarih verdi. Peki ALES 3 sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM ALES 3 sonuçları hakkında tarih verdi!
ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM ALES 3 sonuçları hakkında tarih verdi!
GİRİŞ 08.12.2022 09:12 GÜNCELLEME 08.12.2022 09:13

ALES sonuçları sınava giren adaylar tarafından sorgulanıyor. ÖSYM'nin belirlediği okullarda yapılan ALES 3 sonuçları, açıklandıktan sonra 5 yıl geçerli olacak. 81 ilde yapılan ALES, 20 Kasım 2022 Pazar günü 170 bin 647 aday tarafından yapıldı. Peki ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? 

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav takviminde ALES 3 sonuçları açıklanma tarihi belirtildi. Bu anlamda ALES sonuçları 9 Aralık 2022 tarihinde ilan edilecek.

ALES SONUÇLARI GÖRÜNTÜLEME

Adaylar ALES sonuçlarını ÖSYM AİS sistemi üzerinden görüntüleyebilecek. Adaylar sisteme T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile giriş yapabilecek.

ALES SONUÇLARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

ALES sonuçları elektronik ortamdan açıklanacak olup adaylara herhangi bir sonuç belgesi gönderilmeyecek. ALES sonuçları sınava girenlerin verdiği doğru ve yanlış cevap sayısına göre hesaplanmaktadır. Yanlış cevaplar  doğru cevapları etkilemektedir.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı