e-Devlet KYK borç sorgulama ekranı: KYK kredi borç faizleri silindi mi, ne zaman silinecek? Bakan Kasapoğlu açıklama yaptı!

KYK borç faizleri gündemde yerini aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konu hakkında açıklama yaptı. KYK borç faizleri silinmesi son dakika açıklamaları sonrasında e-Devlet sitesinde yoğunluklar yaşanmaya başladı. Peki KYK kredi borç faizleri silindi mi, ne zaman silinecek? e-Devlet KYK borç sorgulama ekranı...

e-Devlet KYK borç sorgulama ekranı: KYK kredi borç faizleri silindi mi, ne zaman silinecek? Bakan Kasapoğlu açıklama yaptı!
e-Devlet KYK borç sorgulama ekranı: KYK kredi borç faizleri silindi mi, ne zaman silinecek? Bakan Kasapoğlu açıklama yaptı!
GİRİŞ 25.11.2022 12:57 GÜNCELLEME 25.11.2022 12:59

KYK borçlarının silinmesi müjdesini ilk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan paylaşmıştı. Öğrencileri yakından ilgilendiren bu olayın ilerleyen süreçlerinde Bakan Kasapoğlu konu hakkındaki detayları paylaştı. İşte KYK borçları hakkında tüm detaylar...

KYK BORÇ FAİZLERİ SİLİNDİ Mİ, NE ZAMAN SİLİNECEK?

KYK borç faizlerinin silindiği müjdesi Bakan Kasapoğlu tarafından söylendi. Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu Öğrenim Kredisi Borçlarında Yeni Dönem Bilgilendirme Toplantısı'nda, "1 milyon 392 bin 629 öğrencinin 27 milyar liralık borcu kaldırıldı." sözlerini kullandı.

"GENÇLER ALDIKLARININ ÜZERİNE İLAVE FARK ÖDEMEYECEK"

Bakan Kasapoğlu sözlerine, "Cumhurbaşkanımız yaz başında müjdeyi paylaşmıştı. Öğrenim kredilerindeki geri ödemedeki ilave tutarın kaldırılacağı müjdesini vermişti. Meclis açılır açılmaz 1961'de yapılan bu kanun tamamen değiştirildi. Öğrenim kredisi borcu neyse geri ödeme de öyle olacak. Gençler aldıklarının üzerine ilave fark ödemeyecek." diyerek devam etti.

TOPLAM 27 MİLYAR 15 MİLYON BORÇ SİLİNDİ

Bu düzenlemeden kredi almaya başlayacak, kredi alan, kredileri geri ödeme dönemine geçen herkesin faydalanacağını söyleyen Kasapoğlu, "Böylece toplamda 27 milyar 15 milyon liralık bir tutar gençlerimizin omuzundan alınmış oluyor. Borcu vergi dairesine bildirilen borçlular için de HMB ile iletişim içindeyiz. Ödenmeyen taksitlerden endeks tutarları tahsil edilmeyecek." dedi.

e-DEVLET KYK BORCU SORGULAMA EKRANI

KYK borçları öğrenim kredisi yapılandırma işleminden yararlanacak öğrenciler e-Devlet sistemine giriş yapıyor. KYK borç sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu