YKS puan hesaplama! YKS, TYT, AYT, YDT puan hesaplama nasıl yapılır?

YKS puan hesaplama adaylar tarafından sorgulanıyor. TYT, 17 Haziran Cumartesi günü ÖSYM tarafından uygulandı. 3 milyon 527 bin 466 adayın katılım sağladığı YKS, Temel Yeterlilik Testi (TYT) için puan hesaplama araması yapılıyor. YKS puan ve net hesaplama 2023 arama motorlarında sorgulanıyor. Peki YKS, TYT, AYT, YDT puan hesaplama nasıl yapılır?

YKS puan hesaplama! YKS, TYT, AYT, YDT puan hesaplama nasıl yapılır?
YKS puan hesaplama! YKS, TYT, AYT, YDT puan hesaplama nasıl yapılır?
GİRİŞ 19.06.2023 09:24 GÜNCELLEME 19.06.2023 09:25

YKS puan hesaplama nasıl yapılır araması yapılıyor. Adaylar katılım sağladıkları YKS için puan hesaplaması yapmaya çalışıyor. Sınav katılımcıları verdikleri doğru ve yanlış cevap sayısı ile YKS net hesaplama yapmak istiyor. İşte YKS (TYT AYT YDT) puan hesaplama...

YKS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

YKS oturumunda adayların sorulara verdiği cevaplar her test başına ayrı ayrı hesaplanmaktadır. Sınavdaki testlerin her biri için standart puan belirlenecektir. Testlerdeki standart puanlar için adayların verdiği doğru ve yanlış cevaplar kararlaştırılacak. Doğru cevaplardan yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılacak ve ham puan elde edilecektir. Tüm adayların aldığı ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır.

Bu hesaplama sonrasında yanlış ya da iptaline karar verilen sorular geçersiz sayılıp puan değerlerinin yeniden hesaplanması yapılacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM tarafından cevabının değişmesi gerektiği karar verilen soruların bulunması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.

TYT PUAN HESAPLAMA

TYT puan hesaplamada standart puanlar ve Tablo 1C'deki ağırlıklar ile ağırlıklı puanlar (A-TYT) hesaplanmaktadır. Adayların A-TYT puanının hesaplanabilmesi için Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olması gerekmektedir. Bu adayların A-TYT puanı hesaplanacaktır. A-TYT puanı kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek TYT puanı elde edilmektedir.

AYT VE YDT PUAN HESAPLAMA

AYT ve YDT puan hesaplamada standart puanlar ve Tablo 1E'deki ağırlıklar kullanılmaktadır. Böylelikle adayların ağırlıklı puanları (ASAY, A-SÖZ, A-EA, A-DİL) elde edilecektir. Ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmalıdır. Bu adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. TYT puanı olmayan, TYT puanı hesaplanmayan adayların, AYT ve/veya YDT'ye girmiş olsalar da SAY, SÖZ, EA, DİL puanları hesaplanmayacaktır. A-SAY, A-SÖZ, A-EA, A-DİL puanlarının her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek SAY, SÖZ, EA, DİL puanları elde edilecektir.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
İsrail Güvenlik Kabinesi Refah'taki kara saldırılarının genişletilmesini onayladı