YÖKDİL başvuruları 2023: YÖKDİL başvurusu nereden, nasıl yapılır? YÖKDİL 2 başvuru ücreti

YÖKDİL 2 başvuruları alınmaya başladı. Binlerce aday, YÖKDİL başvurusu yapmak için ÖSYM sitesine giriş yapıyor. YÖKDİL başvuru kılavuzunun yayımlanmasıyla Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı detayları belli oldu. Peki YÖKDİL başvurusu nereden, nasıl yapılır? YÖKDİL 2 başvuru ücreti ne kadar? YÖKDİL başvuruları 2023...

YÖKDİL başvuruları 2023: YÖKDİL başvurusu nereden, nasıl yapılır? YÖKDİL 2 başvuru ücreti
YÖKDİL başvuruları 2023: YÖKDİL başvurusu nereden, nasıl yapılır? YÖKDİL 2 başvuru ücreti
GİRİŞ 11.07.2023 12:38 GÜNCELLEME 11.07.2023 12:40

YÖKDİL 2 başvurusu alınıyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek YÖKDİL sınavı, ağustos ayında gerçekleştirilecek. ÖSYM'nin yayımladığı YÖKDİL kılavuzu ile sınav hakkında merak edilen konular açıklanmış oldu. YÖKDİL 2 sınav ücreti netlik kazandı. Yılda 2 kez yapılan sınavda alınan puan 5 yıl geçerli olmaktadır. Peki YÖKDİL başvurusu nereden, nasıl yapılır? YÖKDİL 2 başvuru ücreti ne kadar? YÖKDİL başvuruları 2023...

YÖKDİL BAŞVURUSU BAŞLADI

ÖSYM tarafından 27 Ağustos 2023 tarihinde uygulanacak YÖKDİL 2 için başvurular alınmaya başladı. Yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2023-YÖKDİL/2), sınav kılavuzuna göre adaylar sınava saat 10.15'te başlayacak. Sınav 180 dakika sürecek.

YÖKDİL 2, İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında uygulanacak.

YÖKDİL BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

YÖKDİL için başvuru yapacak adaylar, 11-17 Temmuz 2023 tarihleri arasında ÖSYM internet sitesi, ÖSYM Başvuru Merkezi ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirecek.

YÖKDİL 2 BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

YÖKDİL 2 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YÖKDİL 2 sınav ücreti 260 TL olarak açıklandı. YÖKDİL ücreti ödemesi son gün 18 Temmuz 2023 olarak belirtildi. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar, sınav ücretini, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de bulunan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır.

YÖKDİL 2 SINAV  KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li başkanlardan Özgür Özel'e rest! Şimdi ne yapacak?
MSB duyurdu: Çok sayıda terörist öldürüldü