2023 KYK lisans, yüksek lisans ve doktora burs ücretleri ne kadar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçları açıklandı. Bu yıl; Lisans öğrencilerine 2.000₺, Yüksek Lisans öğrencilerine 4.000₺, Doktora öğrencilerine 6.000₺ ödenecek. Peki KYK sonuçları nasıl sorgulanır?

2023 KYK lisans, yüksek lisans ve doktora burs ücretleri ne kadar?
2023 KYK lisans, yüksek lisans ve doktora burs ücretleri ne kadar?
GİRİŞ 14.11.2023 09:15 GÜNCELLEME 14.11.2023 09:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

KYK burs başvurusunda bulunan öğrenciler, hem eğitim hayatlarına hem de okudukları şehirlerde yaşamlarına destek sağlaması için e-Devlet üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecek. KYK Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları an itibarıyla e-Devlet sisteminden sorgulanabilecek.

2023 KYK BURS ÜCRETLERİ BELLİ OLDU!

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından bu yıl Lisans öğrencilerine 2.000₺, Yüksek Lisans öğrencilerine 4.000₺, Doktora öğrencilerine 6.000₺ ödenecek

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçları e-Devlet ekranı üzerinden sorgulanabilecek.

Öğrenciler başvuru sonuçlarını https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-burs-ogrenim-kredisi-basvuru-sonucu-sorgulama ekranı üzerinden öğrenebilecek.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!

ÖNCELİKLİ BURS ALACAKLAR KİMLER?

• Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

• Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

• Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

• Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

• Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

• Amatör milli sporcu olan öğrenciler

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilirler. Ayrıca öğrencilerimiz bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler.

BURS/KREDİ BAŞVURUSU YAPANLARIN İZLEMESİ GEREK SÜREÇ

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrencilerin yapacakları iş ve işlemler sonuç açıklama sayfasında ayrıntılı olarak yer almaktadır. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” işlemini yapmaları gerekmektedir. Taahhütname onayı yapmayan öğrenciye ödeme yapılmamaktadır.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    bu bursları hangi kritere göre veriyorlar bir türlü alamadık, 3 öğrenci okuttuk hiç birine çıkmadı , gelirimiz asgari üçret , bir bilene soralım dedim.
    Cevapla
  • cafer 5 ay önce Şikayet Et
    yılda bir zam yapıyorsunuz burslara herşey üç katladı. aylık ikibinlira çok düşük kalıyor. empati yapın biraz yahu. bursa ihtiyacı olan çocuklar için çok düşük bir rakam. bugünkü şartlarda 3,5-4 bin olması lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak