2024-YÖKDİL/1 başvurusu ne zaman yapılacak? ÖSYM YÖKDİL sınav tarihini açıkladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2024 sınav takvimi ile Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2024-YÖKDİL/1) başvuru tarihleri belli oldu. Peki 2024-YÖKDİL/1 başvurusu ne zaman yapılacak?

2024-YÖKDİL/1 başvurusu ne zaman yapılacak? ÖSYM YÖKDİL sınav tarihini açıkladı
2024-YÖKDİL/1 başvurusu ne zaman yapılacak? ÖSYM YÖKDİL sınav tarihini açıkladı
GİRİŞ 05.01.2024 09:16 GÜNCELLEME 05.01.2024 09:17

YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir. 

2024 YÖKDİL/1 BAŞVURULARI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayınlanan 2024 YÖKDİL sınav takvimiyle birlikte başvuru tarihleri belli oldu.

Buna göre; 2024 YÖKDİL/1 sınavı için başvuru işlemleri 10 Ocak 2024 tarihinde başlayacak ve 17 Ocak 2024'te sona erecek.

Geç başvurular ise 24 Ocak tarihinde tamamlanacak.

ÖSYM YÖKDİL Sınav Takvimi

YÖKDİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınav başvuruları elektronik ortamda ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden, sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapılır.

YÖKDİL/1 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

YÖKDİL/1 sınavı 25 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 15 Mart 2024 tarihinde açıklanacak.

YÖKDİL SINAVINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.

YÖKDİL PUANI GEÇERLİLİK SÜRESİ

Yüksek lisans ve doktora başvurularında kullanılacak puanın geçerlik süresi 5 yıldır. Öğretim üyeleri ile doçentlik başvurularında YÖKDİL puanının aynen YDS gibi belirli bir zaman sınırlaması bulunmamaktadır.

YÖKDİL NERELERDE KULLANILIR?

YÖKDİL sınavı sonuçları, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS ve doçentlik başvurularında kullanılabilir. YÖKDİL sınav sonuçları ayrıca üniversitelerde akademik yükseltmelerde gerekli olan dil yeterliliği puanı olarak da kullanılabilir.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."