İkinci ara tatil 9 gün mü olacak? MEB Ramazan Bayramı tatil takvimi

Okullarda ikinci ara tatilin ne zaman yapılacağı milyonlarca öğrenci tarafından araştırılmaya başladı. Ders ve sınav temposundan bir süre uzaklaşmak isteyen öğrenciler, ikinci ara tatil ile birlikte dinlenmek ve tatil yapmak istiyor. Peki, 2023-2024 ikinci ara tatil ne zaman, hangi aya denk geliyor?

İkinci ara tatil 9 gün mü olacak? MEB Ramazan Bayramı tatil takvimi
İkinci ara tatil 9 gün mü olacak? MEB Ramazan Bayramı tatil takvimi
GİRİŞ 12.03.2024 09:16 GÜNCELLEME 12.03.2024 09:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ara tatil tarihleri 2023-2024 MEB takvimi ile belirlendi. Bilindiği üzere okullarda artık dönemin ilk sınavından sonra 1 haftalık ara tatil yapılıyor. 1. dönemde ara tatil 11 Kasım’da başlamış ve 20 Kasım’da sona ermişti. İkinci ara tatil planı yaparken Ramazan Bayramı tarihleri dikkat çekti. Peki, 2. ara tatil 2024 ne zaman yapılacak?

MEB İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre 8-12 Nisan 2024'te ikinci ara tatil olacak. Bilindiği üzere 2024 yılında ara tatilin olduğu hafta da Ramazan Bayramı’nın kutlandığı haftaya denk geliyor. Bu sebeple de okullarda ikinci ara tatil, Ramazan Bayramı ile birlikte olacak.

İKİNCİ ARA TATİL KALDIRILACAK MI?

Bakan Tekin, katıldığı canlı yayında ara tatile ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:''Ara tatillerin kaldırılması da gündemimizde yok. İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor. Kurban Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu. Kaldırmadık, o tatil Kurban Bayramı ile birleşmiş oluyor.''

ARA TATİL 9 GÜN MÜ SÜRECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı dönem başında yayınladığı takvimde herhangi bir değişikliğe gitmediği durumda İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri toplam 9 gün tatil yapma fırsatı yakalayacak.

İkinci dönem ara tatili sebebiyle okullar 5 Nisan cuma günü kapanacak. Tatil günlerine hafta sonu günlerinin dahil edilmesi durumunda okullar tekrar 15 Nisan Pazartesi günü eğitim öğretim faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecek.

Cumartesi ve Pazar günleri dahil edildiğinde ikinci ara tatil toplam 9 gün sürecek.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • vtndş 1 ay önce Şikayet Et
    zaten her zaman 9 gün oluyor, yeni bir şey değil ki bu
    Cevapla
  • Kamyoncu 1 ay önce Şikayet Et
    çocukların tam okul kapandığı 5 nisanda sınavları var ve bayram tatiline erken çıkmak isteyen veliler mecburen 5 Nisan Cuma günü sınavlar bitince yollara düşecek ve izdiham olacak yoğunluk olacak kazalara davetiye çıkartacak bu takvim. milli eğitim sınavları ya öne yada bayram sonuna ertelemeli yoksa sıkıntı yaşanabilir yollarda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!