EBA'da yayımlandı! Öğrencileri ve öğretmenleri yakından ilgilendiren gelişme!

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Harita Genel Müdürlüğü arasında kararlaştırılan iş birliği kapsamında ders kitapları ile eğitim araç ve gereçlerinde mevcut olan haritalar, Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yayımlandı. İşte, EBA'ya ilişkin son gelişmeler!

EBA'da yayımlandı! Öğrencileri ve öğretmenleri yakından ilgilendiren gelişme!
EBA'da yayımlandı! Öğrencileri ve öğretmenleri yakından ilgilendiren gelişme!
GİRİŞ 17.04.2024 14:53 GÜNCELLEME 17.04.2024 14:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Öğrencilerin coğrafi bilgisi ve analiz becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak, harita kullanımını pekiştirmek amacıyla millî menfaatlere uygun, bilimsel ilkelere dayalı ve işlevsel bir şekilde üretilen ders araç ve gereçlerinde yer alan haritalar, EBA platformu üzerinden öğrenci ve öğretmenlerin erişimine açıldı.

Başucunda telefonla sakın uyumayın! Telefon yanında uyumanın zararları…Başucunda telefonla sakın uyumayın! Telefon yanında uyumanın zararları…

HARİTALAR ARTIK EBA'DA!

Haritalar, eski zamanlardan beri kıta ve dünya konumuna ilişkin doğru ve tam bilgiye erişimi sağlayarak, dezenformasyonun önüne geçilmesini hedeflemiştir.

7 gün aç karnına sarımsak yersek ne olur? 1 diş haşlanmış ve çiğ sarımsak yemenin faydaları!7 gün aç karnına sarımsak yersek ne olur? 1 diş haşlanmış ve çiğ sarımsak yemenin faydaları!

Dinimizde akıl ve zekanın arasındaki ilişki: Peygamberimize göre akıllı insan kimdir?Dinimizde akıl ve zekanın arasındaki ilişki: Peygamberimize göre akıllı insan kimdir?

EBA platformu ise bu haritaları öğrencilerin ve öğretmenlerin erişimine açıyor. Ek olarak sağlanan bu imkanla beraber öğrencilerin haritaları derslerde daha aktif bir şekilde kullanmaları ve öğretmenlerin eğitim sürecinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Ahmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Eğitim çok önemlidir, her kademede olduğu gibi bilhassa temeli oluşturan ilköğretim, üniversiteden mezun olan öğretmenlerimizden göreve alım yapılırken en iyileri seçilmeli ki, hem sınıfının tamamını en iyi şekilde eğitebilsin hem de ülkemizin ilerlemesinde üretici beyinler yetiştirebilsin.
    Cevapla
  • Ahmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Bencede
    Cevapla
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Bakanım tebrikler
    Cevapla
  • bülent duman 1 hafta önce Şikayet Et
    Eğitim değil talim ve terbiye olmalı adı .7 yaşından itibaret bilgi ve beceri verilsin.7 yaşına kadar ebevey sahip çıkmalı.kolaya kaçmamalılar.yok ben çalışıyorum.anne gibi kutsal bir şey yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek