MEB'ten öğrencileri rahatlatacak haber! Velilere de nefes aldıracak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimde dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında yüzde yüz yerli imkanlarla geliştirilen DİLİM Platformu’nu hayata geçirdi. İngilizce öğrenimini destekleyecek bu sistem, 7–10, 11–15 ve 16 yaş üzeri gruplar için hazırlanmış içerikleriyle A1’den C1’e kadar olan bütün seviyeleri sunacak.

GİRİŞ 15.12.2025 09:11 GÜNCELLEME 15.12.2025 09:11

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimde dijital dönüşüm faaliyetlerini her dönem yepyeni projelerle güçlendirmeyi hız kesmeden sürdürüyor. Bu hamlelerden bir tanesi de yabancı dil öğrenimini desteklemek maksadıyla yüzde yüz yerli ve milli kaynaklarla hazırlanan DİLİM Platformu oldu.

TOKİ Kura Sonuçları Tarihi (2025-2026) Çekiliş Takvimi Öğrenme Ekranı!TOKİ Kura Sonuçları Tarihi (2025-2026) Çekiliş Takvimi Öğrenme Ekranı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin erişimine açılan platform, İngilizce eğitimine odaklanıyor ve 7-10, 11-15 ile 16 yaş ve üzeri öğrencilere özel A1’den C1’e kadar tüm seviyeleri kapsayan içerikler sunuyor.

GENİŞ YAŞ GRUBUNA HİTAP EDİYOR, TÜM SEVİYELERİ KAPSIYOR!

DİLİM’in İngilizce modülünde, Avrupa Dilleri Ortak Başvuru Metni kriterlerine uygun şekilde tasarlanmış A1-A2, B1-B2 ve C1 seviyeleri yer alıyor. Platform; okuma, yazma, dinleme, konuşma, kelime bilgisi ve dil bilgisi gibi temel dil becerilerini geliştirmeye yönelik zengin etkinliklerden oluşuyor.

Okullar 31 Aralık'ta tatil mi: Resmen belli oldu, açıklama geldi!Okullar 31 Aralık'ta tatil mi: Resmen belli oldu, açıklama geldi!

2026’DA YAPAY ZEKA DESTEKLİ ASİSTAN GELİYOR!

Kullanıcı deneyimini artırmak amacıyla sisteme hem öğretmen hem veli bölümleri de eklendi. Bunun yanı sıra, DİLİM için yapay zekayla çalışan özel asistanlar üzerinde çalışmalar aralıksız devam ediyor ve bu özelliğin 2026’nın ilk yarısında kullanıcılara sunulması planlanıyor.

MEB'in öğrenci ve velilere yeni müjdesi DİLİM Platformu’na “dilim.eba.gov.tr” adresinden veya mobil uygulamalar aracılığıyla kolaylıkla erişim sağlanabiliyor.

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Damla 1 ay önce Şikayet Et
    İlk önce liseleri zorunlu hale getirilmeli her çocuğumuz okumalı ve derslere giren öğretmenler her sene testten geçmeli cidden çok sıkıntılı öğretmenler var öğrencilerde var tabiki tüm çocuklarımız okumali ve müfredatımiz değişmeli ne tarihimiz biliyor çocuklarımız ne Türkçemizi bir yerde demekki hata var düzeltilmeli bizim geleceğimiz onlar acil bunlar düzeltilmeli .
    Cevapla
  • Deli Dumrul 1 ay önce Şikayet Et
    Tamamen yanlış bir yaklaşım. Öncelikle lise zorunlu olmamalı. Her çocuk okursa sanayi de ustalığı kim yapacak, her çocuk okursa inşaat işlerini kim yapacak, kim fırıncı, olacak. Bu zihniyet, hem eğitim kalitesini, hem de öğretmen kalitesini düşürdü.
    Cevapla
  • Amine Tuna 1 ay önce Şikayet Et
    Bence ilk ônce ezber konuları kalksın ya MEBlerde hep ezber var bi fayda etmiyor bi konuyuda uzattıkça uzatiyor çok saçma ayrıca ezberdense mantığı seçerim bide ödevler kalksa hoca bi haftaya 200 sayfayı sokuyo bizim okulada kaçak kitap getiriliyor mebden çoğu hoca anlatmiyo kaçak kitap kullaniyo
    Cevapla
  • Huhu 1 ay önce Şikayet Et
    Öğretmeni de düşünseniz 30 saat çok sınıfçı için görsel ve ve müziğe de branş hocası girsin Branşçılar kahvaltı keyfi yaparken biz 30. Saat derse branşçılar bir günü boşken Biz full tüm hafta okulda Branşçılar o boş gönünde deşarj olurken biz full stres yeni nesil çocuk masumiyetini kaybetmiş çocuk hepsi manifesto hayranı küçük yaşta müstehcen şeyler dinlerler
    Cevapla
  • Hali 1 ay önce Şikayet Et
    Aynen Türkçe öğretmenide matematikcide girsin siz kahve için kim sana dedi sınıf oku
    Cevapla
  • Mehmet.... 1 ay önce Şikayet Et
    Ne virgül ne nokta var, öğretmen olduğunuza emin misiniz?
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bence bütün okullar kapatılmalı
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Önce liseler Mesem 3 yıl olsun. Öğrenciler veliler bu nu bekliyor.
    Cevapla
  • Hehe 1 ay önce Şikayet Et
    İnsanların hayatı okul ile başlayıp okul ile bitiyor ben savcı olmak istiyorum bilmem kaç yıl üniverste okuacağım liseleri 3 yıl yapın bir yılcık rahatlayalım arkadaşlarımla buluşamıyorum çoğumuzun velisi izin vermiyor okullarda geziler fazla olsun çok az yapılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
5 günlük bebeğe hemşire şiddeti kamerada: Aile gerçeği 3 yıl sonra öğrendi
Güllü soruşturması: Gözaltına alınan Tuğyan’ın sevgilisi adliyeye sevk edildi