Evlilik bursuna 6500 üniversiteli başvurdu
Evli üniversiteliler, öğrenim kredilerinin bursa çevrilmesi ve ücretsiz yurt imkanı için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı başvuru yağmuruna tuttu.
Evli öğrencilere 10 bin TL tutarında maddi destek sağlamayı öngören projenin taslağı da tamamlanarak Bakan Suat Kılıç'a sunuldu.
'Evli öğrenciye 10 bin lira burs' haberinin ardından evli üniversiteliler Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı başvuru yağmuruna tuttu. Projenin ilk aşamasın-da or-ta-la-ma 3 bin ev-li öğ-ren-ci he-sap-la-ma-sı ya-pan ba-kan-lı-ğa, sa-de-ce 15 gün-de 6 bin 500 öğ-ren-ci-nin baş-vur-du-ğu be-lir-til-di.
BAKANLAR KURULU KARAR VERECEK
Evli öğrencilerin kredilerinin bursa çevrilmesi, yurtlarda ücretsiz barınması ve kredi borçlarının sıfırlanması için hazırlanan taslak çalışmasında yapılması gereken yasal düzenlemelerin belirlendiği ve Bakan Suat Kılıç'a sunulduğu öğrenildi. Kılıç'ın konuyu önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'nda gündeme getireceği ve alınacak kararla çalışmanın sonuçlanacağı ifade edildi.
10 bin liralık evlilik kredisinin detaylarını açıkladı
1200 ÖĞRENCİ YARARLANABİLİR
Projenin duyulmasının ardından öğrencilerin bakanlığı ve Yurt-Kur'u telefon yağmuruna tuttuğu kaydedildi. Alınan bilgilere göre, yapılan ön başvurular arasında yapılan değerlendirmelerde şu ana kadar sadece 1200 öğrencinin belirtilen şartlara uyduğu aktarıldı. Yasal düzenlemeler tamamlandıktan sonra projenin yürürlüğe girmesiyle beraber başvuruları olumlu değerlendirilen öğrencilerin kredilerinin bursa çevrileceği belirtildi.
BUGÜN
-
Büyük Türkiye 12 yıl önce Şikayet Etöğrencilere sorsan. hükümet berbat.. ne yaptı ki..hiç birşey !!Beğen
-
Ayasofya Açılmalı 12 yıl önce Şikayet Etcapulculara vermeyin. capulcular bu ülkenin evlatlari degil onlara herhangi bir kredi burs verilmemelidir.ingiliz,israilli,alman,amerikali ableri burs versin onlara :) 1 kurus bile vermezler.karin tokluguna köfte ekmegine kullanirlar sonra cöpe atarlar adami elin gavurlari.akilli olun!! hepiniz ordaydiniz ulan!! :)Beğen Toplam 1 beğeni