Kur'an kursu öğreticilerine öğretmenlik yolu

Sayıları 20 bini bulan Kur'an kursu öğreticilerine müjde. Diyanet bünyesinde istihdam edilen sözleşmeli, vekil ve geçici öğreticiler yasal düzenlemeyle resmen 'öğretmen' olacak.

Kur'an kursu öğreticilerine öğretmenlik yolu
Kur'an kursu öğreticilerine öğretmenlik yolu
GİRİŞ 23.11.2013 19:11 GÜNCELLEME 23.11.2013 19:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ayfer Mallı'nın haberi

Kuran-ı Kerim okumak, anlamını öğrenmek, hafızlık yapmak ve din eğitimi almak isteyen vatandaşlara Kuran Kursu Öğreticileri tarafından eğitim veriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mevzuatına göre Kuran Kurslarında eğitim veren kişilere Kuran Kursu Öğreticisi adı veriliyor. Başkanlık bünyesinde, kadrolu, sözleşmeli, vekil ve geçici Kuran kursu öğreticileri istihdam ediyor. Türkiye genelinde ise 20 binin üzerinde Kuran Kursu Öğreticisi bulunuyor. Yıllardır öğretmen olarak anılmak isteyen Kuran Kursu öğreticileri için müjdeli haber geldi. Kuran Kursu öğreticilerine öğretmek demekten çekinen anlayışa neşter vuruluyor. 'Kur'an Kursu Öğreticilerini kesinlikle Öğretmen yapacağız' açıklamasını yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Diyanet İşleri Başkanlığı'na bu konuda talimat verdi. Kur'an Kursu Öğreticilerinin öğretmen statüsüne kavuşturulması için Diyanet'in masasında bir çalışma yürütülüyor. Kuran Kursu eğiticilerin öğretmen olarak anılmaları için yasa tasarısı hazırlanıyor. Çalışma tamamlandığında Kuran Kursu öğreticisi resmen 'öğretmen' olacak.

BÜTÜN HAKLARDAN YARARLANACAKLAR

Kuran öğreticileri arasında öğretmen unvanının verilmesi ile hem Kuran eğitimine verilen önemin artacağı hem de kendilerine olan özgüvenin geri kazandırılacağı fikri benimseniyor. Özgüvenin yanı sıra öğretmenlerin elde ettikleri sosyal haklardan Kuran Kursu öğretmenleri de faydalanacak. Toplu taşımada indiriminin yanı sıra eğitim öğretim yılı ödeneğini alacaklar. Aynı zamanda atama ve yer değiştirmede yönetmelikte değişiklikler yapılacak.

Öğretici denmesinden her zaman rahatsız olduk

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, öğreticilere öğretmen unvanı verilmesi konusunda yapılan çalışmanın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü bildirdi. Konuyla ilgili konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise 'Neden Türkiye'de bütün öğreticilere öğretmen adı verilirken Diyanet İşleri Başkanlığı'nda ihtiyaç duyulduğunda bilgi veren anlamına gelen öğretmen unvanı kullanılmıyor. Öğretici unvanı bizi her zaman rahatsız etti' şeklinde konuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 4
  • Atila KOÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    ha bide. öğreticilerin maaşı, herkesin maaşının olduğu gibi öğretmenlerden fazla, bilginiz olsun
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    oldu olacak diyanet başkanı da birşeyler düşünün. dadılık geri mi gelecek
    Cevapla
  • Melik Can 10 yıl önce Şikayet Et
    olmaz ki ama... Tamam öğretmen densin de o kavramın içini dolduranlar ne kadar o makamın insanı?Aşağıya alacağım duyurudaki mantığa bakar mısınız?hadi beş yıl şartı koyuyorsunuz da,2005 sonrasındaki bir yıl şartı neyin nesi? Bu şekilde hiç haketmediği halde kpss sınavı da olmadan bir çok kişi diyanete alındı. Nerde kul hakkı,nerde mantık..Günahtır.Yazıktır.. "Başkanlıkça verilmiş yeterlik belgesine sahip olmak şartıyla, toplam beş yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar ile, 1/1/2005 tarihinden itibaren toplam bir yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar doğrudan, 1/1/2005 tarihinden itibaren toplam bir yıl ve daha fazla hizmeti bulunduğu halde yeterlik belgesi olmayanlar ise Başkanlıkça açılacak mesleki yeterlik sınavına katılarak başarılı olmaları halinde, atanacaktır. "(ekim 2011 resmi gazetede yer alan duyuru..)
    Cevapla
  • metin şenocak 10 yıl önce Şikayet Et
    ????. saçmalamaya başladılar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!
Togg, SsangYong ve BMW X1'e fark attı