E-Okul boş kontenjan sorgulama

MEB tarafından yapılan TEOG nakilleri için E-Okul boş kontenjanları ve TEOG boş kontenjan, e-Okul tercih ve nakil başvurusu nasıl yapılır?

E-Okul boş kontenjan sorgulama
E-Okul boş kontenjan sorgulama
GİRİŞ 31.08.2014 10:46 GÜNCELLEME 08.09.2014 14:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

TEOG tercih ve nakil işlemlerinin sona ermesinin ardından boş kontenjanlar belli oldu. MEB tarafından yapılan açıklamada hangi ilde liselerde boş kontenjan olduğunun belirlendiği belirtilirken, öğrencilerin ve velilerin tercih yapmak için E-Okul tercih sayfasından giriş yapıp istedikleri okul için sorgulama yapmaları gerekiyor. 

E-Okul üzerinden yapılabilecek lise boş kontenjan sorgulamaları sonrası öğrenciler TEOG sonuçlarını da kullanarak nakil işlemleri için başvurularını yapabilecekler.

TEOG sınavı sonrası nakil işlemlerinde bir çok sıkıntı yaşanmasına rağmen lise boş kontenjanlarına bağlı olarak nakil işlemlerinin E-Okul üzerinden devam ediyor oluşu öğrencilerin istedikleri okula yerleşmek için şanslarının devam ettiğini gösteriyor.

TEOG nakil başvuruları ve lise boş kontenjan öğrenme için tıklayın.

MEB tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Ortaöğretim kurumlarında bu hafta oluşan boş kontenjan sayısı belli oldu. Türkiye genelinde boşalan kontenjan sayısı 13.398 olarak netleşti.

4569 İstanbul´da, 1440 Ankara´da, 1008 İzmir´de olmak üzere toplamda 13.398 kontenjan boşaldı.

Yeni kontenjanlar için nakil başvuruları önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri e-okul üzerinden yapılabilecek. 

Bakan Avcı şu açıklamayı yaptı;

"Bu haftadan itibaren özel okullara geçişler başladığı için devlet okullarımızda yeni kontenjanlar oluştu. Son aldığım bilgiye göre bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden itibaren yapılabilecek."

Smg Turkey sitesinin haberine göre googleve diğer arama motorlarındaki en çok aranan kelimeler listesinin sürekli güncellenen sonuçları arasında yeni arama keywordsleri bulunuyor.

EN ÇOK ARANAN KELİME FACEBOOK OLDU

Listede zirvede yer alan arama sonucu facebook olurken, Miss Turkey 2012 2.sıradaki aranan kelime oldu. Öğrencilerin takdir ve teşekkür hesaplamak için kullandıkları cetvellere yönelten takdir teşekkür hesaplama kelimeleri ve e-okul da listede yer aldı.

E-OKUL DA ÇOK ARANANLARDA

Okulların son haftasına girdiğimiz şu günlerde öğrencilerin en çok uğradıkları adres e-okul sistemi. Türk internet kullanıcısının genel internet alışkanlığına bağlı olarak google tabanlı bir net kullanma refleksinden dolayı google ve diğer arama motorlarında en çok aranan kelimelerden birisi e okul oldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • Rabia 8 yıl önce Şikayet Et
    hiç kimsenin olmamış
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu ben bişey anlamadim
    Cevapla
  • Polat 8 yıl önce Şikayet Et
    Yardım etmek isterdim ama kendim de bilmiyorum
    Cevapla
  • hdyk 8 yıl önce Şikayet Et
    Boş kontenjanlar ne zaman açılacak??
    Cevapla
  • Busra 8 yıl önce Şikayet Et
    E okul meb sayfasina girip sayfanin en alt kisminda var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...