AÖF 2014 ara sınavda hangi konular çıkacak?

Açık Öğretim Fakültesi ara sınavları yaklaşıyor. AÖF ara sınavlarda hangi konular ve hangi üniteler çıkacak, nerelere çalışmak gerekiyor?

AÖF 2014 ara sınavda hangi konular çıkacak?
AÖF 2014 ara sınavda hangi konular çıkacak?
GİRİŞ 04.12.2014 09:04 GÜNCELLEME 04.12.2014 09:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AÖF ara sınavları yaklaşıyor. 6-7 Aralık tarihlerinde yapılacak olan AÖF güz ara sınavları öncesi öğrenciler sınavlarda hangi konular ve ünitelerden sorular çıkacak, müfredata göre nerelere çalışmalıyım sorularının cevaplarını merak ediyorlar. AÖF ara sınavlarında hangi konu ve ünitelerden soru çıkacağını Açık Öğretim Fakültesi internet sitesi üzerinden yayınladığı Sınav Sorumluluk Üniteleri kitapçığı ile öğrenciler ile paylaşıyor.

İşte AÖF ara sınavlarında hangi konular ve hangi üniteler çıkacak sorularının cevaplarının yer aldığı kitapçık; TIKLAYIN.

AÖF ara dönem ve dönem sonu sınavlarının katkısı ne kadar?

Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70)

Başarı Notu = 18 + 56

Başarı Notu = 74

AÖF ara sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 gün içinde açıklanmaktadır. 

AÖF bütünleme sınavı yapılacak mı?

Türkiye’nin ve Anadolu Üniversitesinin de dâhil olduğu, Bologna Süreci kapsamında, Anadolu Üniversitesi açık ve uzaktan eğitim sistemi yeniden yapılandırılmaktadır. Yeniden yapılandırma ile kitle eğitimine odaklı, şeffaf, tanınır ve hareketli, öğrenci merkezli, çağdaş teknolojiyi kullanabilen, etkileşimli ve esnek, ülkenin işgücü talebine cevap veren, yaşam boyu öğrenme felsefesi ile her yaştan öğrencinin eğitim talebini karşılayan, sistemin ve programın tanınırlığını sağlayan bir eğitim hedeflenmektedir. Bu kapsamda Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin yıllık sistemde öğretim yapılan bölüm ve programlarının tamamı 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun değişik 44. maddesi gereğince 2012-2013 Öğretim Yılında dönemlik-kredili sisteme geçirilmiştir. Bu sayede hem ulusal hem de uluslararası anlamda yükseköğrenime tam bir eklemlenme sağlanmıştır.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup, her bir sınav organizasyon açısından Türkiye ve Dünyadaki en büyük sınav organizasyonlarındandır.

Öğrenci sayısı açısından Dünyanın en büyük üniversiteleri arasında yer alan üniversitemizin, tüm öğrencilerine kayıt, öğrenci ve sınav hizmetlerini zamanında ve eksiksiz sunabilmesi, sistemin sürdürülebilirliği ve güvenirliği açısından en önem verilen konudur. Ancak dönemlik sistem uygulamasında, yasalarla çizilen öğretim zamanları ve bir milyonun üzerindeki öğrencimizin kayıt ve sınav organizasyonları daha kısıtlı bir takvimle çalışılmasını zorunlu hale getirmektedir. Bir sınav organizasyonu için soruların hazırlanması hariç hazırlık, organizasyon ve değerlendirme süreçleri için en az 78 gün gerekmektedir.

Sınavlarda başarının değerlendirilmesinde Bağıl Değerlendirme Sistemi kullanılmaktadır. Bu sistemde güz ve bahar dönemleri birbiri ile ilişkilidir. Güz döneminde bir öğrencinin başarısız olduğu bir dersi bahar döneminde genel not ortalamasını yükselterek kurtarma şansı vardır. Bütünleme sınavı uygulandığında dönemler arası bağlantı kopacağından ve sistemdeki uyarı ve tekrar durumları uygulanamayacağından öğrenci başarısı olumsuz etkilenecektir. Ders, sınıf geçme ve değerlendirme sistemimiz incelendiğinde bu durum açıkça görülecektir. Tüm bu açıklamalar sonucunda bütünleme sınavı uygulanması durumunda öğrencilerimizin dezavantajlı duruma geleceği değerlendirilmektedir.

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 08.01.2014/1.1 nolu “Açıköğretim Programlarında bütünleme sınavı yapılıp yapılmayacağının Anadolu Üniversitesi Senatosunca kararlaştırılmasına oy çokluğu ile karar verildi.” yazısına istinaden Üniversitemiz Senatosunun 11.07.2012 tarih ve 8/2 sayılı “Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri için Açıköğretim Dönemlik-Kredili sistemde Bütünleme Sınavının mümkün olamayacağı” kararının aynen uygulanmasına 14.08.2014 tarih ve 6 sayılı Anadolu Üniversitesi Senatosunca karar verilmiştir.

Bu nedenle 2012-2013 öğretim yılından itibaren açıköğretim sistemi ile öğretim yapılan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde bütünleme sınavı uygulanmamaktadır.

AÖF çıkmış sorular, sınav giriş yerleri

Açık Öğretim Fakültesi içerisinde okuyan öğrenciler için AÖF sınav tarihleri ve sınav yerleri belli oldu. Öğrenciler Anadolu Üniversitesi internet sitesi üzerinden sisteme giriş yaparak sınava girecekleri yerleri ve sınav giriş belgelerini görebilirler. AÖF sınavına girecek öğrenciler ek olarak Anadolu Üniversitesi internet sitesinde yer alan çıkmış sorular sayesinde AÖF sınavlarına hazırlanabilecekler.

AÖF çıkmış sorular sayesinde eski AÖF sınavlarına ulaşabilir ve örnek sorular çerçevesinde öğrenciler sınavlara çalışabilirler. Bu kaynak öğrencileri AÖF sınavlarına nasıl çalışılır sorusundan da büyük ölçüde kurtarıyor.

AÖF çıkmış sorulara ve eski sınav arşivine ulaşmak için tıklayın.

Açık Öğretim Fakültesi ara sınav tarihleri ve sınav yerlerinin belli olmasının ardında öğrenciler için sınav giriş belgeleri de erişime açıldı. Öğrenciler AÖF sınav giriş belgelerine Anadolu Üniversitesi internet sitesine giriş yaparak ulaşabilir ve AÖF sınav yerlerini görebilirler. 

2014-2015 öğretim yılı itibariyle Açıköğretim Sisteminde 32. yılını tamamlayan Anadolu Üniversitesi, şu anda 11 lisans, 30 önlisans programı ile eğitim hizmeti sunmaya devam etmektedir.

Açıköğretim sistemi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden oluşmaktadır.

Anadolu Üniversitesi sistemi üzerinden AÖF sınav yerlerini ve sınav giriş belgelerini görüntülemek için tıklayın.

AÖF sınav kuralları

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup öğrenciler Cumartesi-Pazar günleri sabah ve öğleden sonra dört oturumda sınavlara katılmaktadırlar.

Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde sabah 9.30’da, öğlenden sonra 14.00’da yapılmaktadır.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır.

Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir.

Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde Öğrenci Girişi bölümünden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak veya AÖF Bürolarından alacaklardır. Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir.

Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.

YORUMLAR 1
  • AÖF 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar kafanızı bu tarz gereksiz bilgilerle meşgul etmeyin ! heran gibi bir derse girip tüm cevapları A veya B yapsanız bile 20 puan garantidir ! :) size önerim ortalama 35 olacak şekilde konuları şöyle bir inceleyin ! ve daha önemlisi size kolay veya basit gelen 1-2 derse çok çok iyi çalışın bu şekilde o 1-2 dersten yüksek not alırsanız aldığınız fazla not diğer zayıf ( koşullu geçer ) derslerinizi kurtarır ben bu şekilde 2 derse çalışıp 1 sınıfta sadede 1 ders bırakarak geçtim !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya'dan İngiltere'ye tehdit: İngiliz askeri unsurlarını vururuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarıyla ilgili duyuru