Üniversite tercih kılavuzunda sürpriz değişiklik

YÖK Başkanı Yekta Saraç, bu yıl üniversite tercih kılavuzunda değişiklikler yapacaklarını duyurdu.

Üniversite tercih kılavuzunda sürpriz değişiklik
Üniversite tercih kılavuzunda sürpriz değişiklik
GİRİŞ 30.10.2015 10:52 GÜNCELLEME 30.10.2015 10:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Saraç, yaptığı açıklamada, üniversite sınavı tercih kılavuzunda geçen yıl bölümlerin öğretim üyesi sayısına yer verdiklerini hatırlattı.

Bu sene kılavuza bazı yeni bilgiler de eklemek istediklerini bildiren Saraç, "Programların akredite edilip edilmediği hususu. Çünkü Kalite Kurulu'nu da bu şekilde sahada daha faal hale getireceğiz. Akredite edilip edilmemesi konusu önemli. Üniversite mezunlarının merkezi sınavlardaki başarıları var. Sayısal olarak değil, oransal olarak bu başarıların da kılavuzda belirtilmesi. Bu da önemli" diye konuştu.

Yeni proje üzerinde çalıştıklarını da bildiren Saraç, "Bu seneye yetiştirebilirsek öğrencilerin gireceği programla ilgili, bölüm hocalarına o programın mezununa kazandıracağı yetkinliği, bizzat görsel olarak sunduğu bir platform oluşturmak istiyoruz. Bu gerçekten de YÖK'ün yeni yüzü olacak. Bu açıdan tercih kılavuzunda daha bilinçli bir tercih yapılmasını sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Vakıf üniversitelerinin e-Kayıt'a geçmesini teşvik ediyoruz"

Devlet üniversitelerine, 311 bini aşkın öğrencinin e-Kayıt sistemiyle kaydolduğunu bildiren Saraç, uygulamanın maddi olarak ailelere büyük yarar sağladığını dile getirdi.

Vakıf üniversitelerinin kayıt sırasında ücret aldığını anımsatan Saraç, "Vakıf üniversitelerinin e-Kayıt'a geçmesini icbar etmek (zorlamak) değil, teşvik etmek istiyoruz. Yani kendi iç düzeneklerini ona göre ayarlamalarını ve süreç dahilinde e-Kayıt'a geçmelerini öğrencilere böyle bir kolaylığı sağlamalarını da istiyoruz" bilgisini paylaştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mirket 8 yıl önce Şikayet Et
    Puanı neye yetiyorsa o bölüme yerleşiyor ve istemediği bir bölümde okuyup tamamen farklı bir işte çalışıyor herkes. O yüzden bu uygulamalar sadece mühendisler, doktorlar, öğretmenler ve başka köklü bölümler hariç pek bir işe yaramayacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!