900 bin öğrenciye ek puan müjdesi

Meslek lisesi öğrencilerine üniversiteye girişte tanınan ek puanın bu yılda uygulanması için YÖK harekete geçti. YÖK, bakanlığa öneri sundu.

900 bin öğrenciye ek puan müjdesi
900 bin öğrenciye ek puan müjdesi
GİRİŞ 08.01.2016 08:32 GÜNCELLEME 08.01.2016 08:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

YÖK Başkanı Yekta Saraç, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere ek puan uygulamasının, bu yıldan itibaren 2012'deki kanun değişikliği ile kaldırıldığını belirterek, "Bu okullardan mezun olan öğrencilerin 'eğitim aldıkları ilgili alanlarına yönlendirmek amacıyla' mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere artı puan verilmesi konusunda bir öneri hazırladık ve MEB'e ilettik" bilgisini paylaştı.

Saraç, sosyal medya hesaplarından, üniversiteye girişte "artı (ek) puan uygulaması" ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere ek puan uygulamasının bu yıldan itibaren yeni mezunlar için 30 Mart 2012 tarihli ve 6287 sayılı Kanun değişikliği ile kalktığını ifade eden Saraç, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla bu konuya ilişkin değişikliğe gidilmesi, YÖK'ün yetkisi dahilinde olmayıp bu okullardan mezun olan öğrencilerin eğitim aldıkları ilgili alanlarına yönlendirilmesi için kanuni bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Bu okullardan mezun olan öğrencilerin 'eğitim aldıkları ilgili alanlarına yönlendirmek amacıyla' mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere artı puan verilmesi konusunda bir öneri hazırladık ve MEB'e ilettik. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı, bu konuya hassasiyetle yaklaşacaklarını ifade ettiler. Yönlendirme amaçlı değişikliğin gerçekleşmesinin yükseköğretime katkı sağlayacağını düşünüyoruz."

YORUMLAR 2
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ek puanın geri istiyoruz 9.sınıftan beri müfredata uygun ders alıyoruz bu dersler ygs için kesinlikle yeterli olmuyor .ek puansız nasıl yapmamızı bekliyorlar acaba
    Cevapla
  • YAVUZ ERTÜRK 8 yıl önce Şikayet Et
    işin doğrusu bu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!