YGS öncesi kalem kırıp balon uçurdular

Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek öğrenciler kalem kırıp balon uçurarak stres attı.

YGS öncesi kalem kırıp balon uçurdular
YGS öncesi kalem kırıp balon uçurdular
GİRİŞ 10.03.2016 12:19 GÜNCELLEME 10.03.2016 12:19

Kumluca Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından YGS’ye girecek 12’nci sınıf öğrencilerine moral, motivasyon ve taktik sağlamak amacıyla kalem kırma şenliği düzenlendi. Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Başkan Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, mili eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve YGS’ye girecek öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, bu yıl 938’i lise son sınıf öğrencisi olmak üzere 1000’in üzerinde öğrencinin YGS’ye katılacağını söyledi. Öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Girgin, öğrencilere başarı dileğinde bulundu.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da eğitim alanına birçok konuda destek verdiklerini ve etkinlikler düzenlediklerini anlattı. Başkan Çetinkaya, "Bu gireceğiniz sınav hayatınızdaki ne ilk sınav ne de son sınav olacak. Daha çok sınavlara gireceksiniz. Bu sınav hayatınızın sonu değil. Siz yeter ki sağlıklı olun, azim gösterin, kendinize hedef belirleyin, mutlaka başarılı olursunuz. Pazar günü gireceğiniz sınavda hepinize başarılar diliyor, inşallah gönlünüzce bir sınav geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere geçmiş yıllarda YGS’de çıkmış sorular üzerinden soruların nasıl pratik şekilde cevaplandırılabileceğine yönelik bilgilendirme yapıldı. Kumluca Belediyesi eğitim işlerinden sorumlu eğitim uzmanı Ali Alpaslan da öğrencilere sınavda neler yapmaları gerektiği hakkında bilgi verdi.

Eğitimin ardından salonda bulunan tüm öğrenciler hep birlikte sınav stresine son vermek amacıyla yanlarındaki kurşun kalemleri kırdı. Salon dışında ise öğrenciler ve etkinliğe katılanlar balonları sınavın iyi geçmesi dilekleriyle gökyüzüne bıraktı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!