Japonya’da Tasavvuf Araştırmaları Merkezi kuruldu

ABD ve Çin’deki İslam Araştırmaları Kürsülerinden sonra Japonya’da da Tasavvuf Araştırmaları Merkezi kuruldu.

 Japonya’da Tasavvuf Araştırmaları Merkezi kuruldu
Japonya’da Tasavvuf Araştırmaları Merkezi kuruldu
GİRİŞ 11.03.2016 16:08 GÜNCELLEME 11.03.2016 16:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezi’nin açılışı Kyoto Üniversitesi üst düzey temsilcileri ile birlikte Tokyo Türkiye Büyükelçisi, Türkkad, Kerim Vakfı üyeleri, Türkiye’den gelen tasavvuf alanında uzman olan akademisyenler ve basının da hazır bulunduğu kalabalık bir tören ile gerçekleşti.

TÜRKKAD İstanbul şube başkanı, Kerim Vakfı kurucu üyesi ve tasavvuf araştırmaları ile tanınan Cemalnur Sargut’un girişimleriyle Japonya’daki merkezin açılış töreni sırasında önemli mesajlar verildi.

Kyoto Üniversitesi Rektörü Bayan Kayo İnoba 2006 yılından beri İslami İlimler alanında araştırmalar yapıldığını, kurulan merkezle birlikte alandaki çalışmalara önemli katkılar sunacağına inandığını söyledi. Protokol konuşmalarında sırasıyla yer alan Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ise Japonya’nın kanaat dünyasına önemli bir katkı yapacak olan bu merkeze her türlü desteği vereceklerini söyledi. Cemalnur Sargut ise yaptığı kısa konuşmasında, "Ahlakın dili İslam tasavvufudur" diyerek Hazreti Peygamberin söylediği gibi ilmin arandığı doğu ülkelerinde tekrar bir arada olmaktan dolayı şükrünü ifade etti. 

Daha sonra temsili bir tören olan kurdele kesme merasimine Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ve diğer protokol katıldı. TÜRKKAD ve Kerim Vakfı tarafından başlatılmış olan girişimle kurulan Kyoto Üniversitesi’ndeki Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezi ile Japonya’da İslam alanında yapılan çalışmaların derinleştirilmesi ve tasavvuf araştırmalarının artırılması hedeflenmektedir. Merkezin eğitim alanında iki ülke arasında karşılıklı kurumsal anlayış ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine de katkı sağlaması beklenmektedir.

TÜRKKAD ve Kerim Vakfı tarafından 2009 yılında ABD North Carolina Chapell Hill, 2011’de Çin Pekin Üniversitesi İleri Beşeri Bilimler Enstitüsünde Ken’an Rifai İslam Araştırmaları Kürsüleri kurulmuştu. Kyoto Üniversitesi’nde açılan bu merkez üçüncü olma özelliğini taşımaktadır.

YORUMLAR 1
  • asa 7 yıl önce Şikayet Et
    Cemalnur Sargut u okudunuz mu Allah için saptırıcı imamlara dikkat Mevlevilik altında kabalizm öğretisi anlatıyorsunuz eleştirisinden sonra öğleden sonraki konferansını iptal ettiği konusunda bir konuşmacı isim vermeden işaret etmişti. araştırın ve dikkat edin hipnoza düşmeyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...