Bağcılar'da Özel Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı

Dr. Sare Davutoğlu Bağcılar’da Özel Eğitim Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.

Bağcılar'da Özel Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı
Bağcılar'da Özel Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı
GİRİŞ 24.03.2016 15:41 GÜNCELLEME 24.03.2016 15:41

Bağcılar’da orta ve ağır engellilerin faydalanabilmesi amacıyla inşa edilecek olan HAYPADER Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nin temeli Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Dr.Sare Davutoğlu’nun katıldığı törenle atıldı.

Orta ve ağır engellilerin en iyi şekilde faydalanabilmesi için inşa edilecek olan HAYPADER Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nin temeli Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Dr.Sare Davutoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Dr.Sare Davutoğlu, engellilerin toplumda özel yerleri olduğunu ifade etti. Engellilerle sıkça bir araya geldiklerini ifade eden Davutoğlu, Bağcılar’da engellilere yönelik projeleri hizmete sunan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile engellilere yönelik faaliyetlerde bulunan HAYPADER yöneticilerine teşekkür etti. İnşa edilecek tesisin arazi tahsisinin Bağcılar Belediyesi’nce yapıldığını da hatırlatan Davutoğlu, gönüllülerin bir araya gelerek önemli projeleri hayata geçirdiklerine dikkat çekti. Son yıllarda engellilere duyarlılığın arttığını da kaydeden Davutoğlu, “Devletimiz ve özel sektör engellilerin ihtiyaçlarına göre kendini yeniliyor. Türkiye nüfusunun yüzde 12.29’unu engelliler oluşturuyor. Yine yüzde 2.58’i ortopedik, görme, işitme engellilerden oluşuyor. Yüzde 9’u da bakıma muhtaçlardan oluşuyor. Engellilere yönelik olarak 356 dernek, 8 federasyon, 43 vakıf faaliyet gösteriyor.” şeklinde konuştu.  2010 yılında engelliler için kanun çıkarıldığını da kaydeden Davutoğlu, maaşlarının ve evde bakım ücretlerinin de arttırıldığını belirtti. Davutoğlu artık bakım için sıra bekleyen engelli olmadığını da hatırlatarak, 6926 engelli remi bakım merkezinin de hizmet verdiğini ve 78 bin engellinin ulaşımının da ücretsiz sağlandığını sözlerine ekledi.

“PROJE BENİ DE HEYECANLANDIRDI”

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise dernek üyeleri gibi projenin kendisini de heyecanlandırdığını kaydetti. Engellilerin artık utanıp evde saklanmadığını da kaydeden Şahin, “Toplumumuzda onlara yönelik farkındalık arttı. Engelliler de bir değer olarak kıymetlerini hissettirdiler. Onlar bizim için mutluluk kaynağı.” şeklinde konuştu. Şahin, sayısı 60 bine ulaşan engellilerin özel sınıf ve eğitim kurumlarında eğitim gördüklerini sözlerine ekledi. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de yaptığı konuşmada engelli çocukların özel olduklarını vurguladı. Yelkenci, “Acaba onların nezdinde de bizler mi engelliyiz. Görme engeli olan bir insanımızın, işitme becerisi gelişiyor. Bizler onlar kadar iyi duyamıyoruz. Bu konuya insani olarak bakmak zorundayız.” diye konuştu. 

“TEKLİ EĞİTİME GEÇMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Bağcılarda engellilere her zaman öncelik tanıdıklarının altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da eğitime yönelik hizmetlerinin devam ettiğini kaydetti. Eğitimin gelişmesine yönelik projeleri hizmete sunduklarını da hatırlatan Çağırıcı, 16 okul arazisinin hazır olduğunu belirtti. İstanbul Valisi Vasip Şahin’in önderliğinde eğitim hizmetlerine devam ettiklerini belirten Çağırıcı, “Şu ana kadar 50 okul inşaatını tamamladık. Tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz.” dedi. Engelliler Sarayı’nda engelli kursiyerlerin terapi olduklarını ve meslek öğrendiğini de hatırlatan Çağırıcı, “Engelli atletlerimiz Dubai’de düzenlenen maratondan madalyalarla döndüler. Engelli Basketbol Takımımız da lig lideri olarak yoluna devam ediyor. Hayırsever işadamlarımızın da desteğiyle hizmet vermeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“TERÖRE İNAT DİMDİK BURADAYIZ”

HAYPADER (Hayat Paylaşım Derneği )Başkanı Monik İpekel de teröre rağmen korkmadan bir arada olduklarını belirterek, : “Bugün teröre inat korkmadan yılmadan dimdik buradayız.” dedi.  Tesisi kısa sürede bitirerek hizmete sunacakları sözünü veren İpekel, “Biz hayırseverler berekete inanırız. Devletine katkı sunmak isteyen gönüllü ordusu kurduk. Her tuğlaya emek katan dostlarımıza derneklere, Batı Trakya Türklerine, ve her isteğimize koşan Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ediyoruz.” dedi. Konuşmaların ardından Dr.Sare Davutoğlu ile protokolde bulunanlar butona basarak tesisin temelini attı.

Programa İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca,  İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Başkanı Şeyma Döğücü, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti  Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, HAYPADER Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ünlü İş adamlarının eşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“HAYPADER ÖZEL EĞİTİM VE İŞ UYGULAMA MERKEZİ”

HAYPADER Özel Eğitim Merkezi ve İş Uygulama Merkezi, orta ve ağır engellilerin en iyi şekilde faydalanabilmesi amacıyla her detay göz önüne alınarak tasarlandı. Merkez, yine ülkemiz ve uluslararası engelliler için yapım yönetmeliklerine  uygun olacak şekilde harmanlanarak tasarlandı. Bağcılar’da inşa edilecek olan okul binasının toplam alanı 3.625,80 metrekare, inşaat alanı ise 2.105 metre metrekare olarak planlandı. Okul içerisinde atölye, derslik, mescit, fizyoterapi ve spor salonu, çok amaçlı salon, revir, yemekhane ve mutfak gibi bölümler hizmet verecek.

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı