PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 PMYO başvuru sonuçları!

PMYO başvuruları 27 Nisan tarihinde başlamıştı. PMYO başvuruları 6 Mayıs 2016 tarihinde tamamlandı. Şimdi gözler başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Polis adayları heyecanla PMYO başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar..

PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 PMYO başvuru sonuçları!
PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 PMYO başvuru sonuçları!
GİRİŞ 10.05.2016 17:40 GÜNCELLEME 10.05.2016 17:40

PMYO başvuruları 27 Nisan tarihinde başlamıştı. PMYO başvuruları 6 Mayıs 2016 tarihinde tamamlandı. Şimdi gözler başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Polis adayları heyecanla PMYO başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Ayrıntılar haberimizde.. 

Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi olmak isteyen adaylar heyecanla başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte PMYO başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih.. 

Polis adaylarının heyecanla beklediği PMYO başvuru sonuçları 1 Haziran 2016 tarihinde açıklanacak. Ancak herhangi bir aksama yaşanması halinde bu tarih değişebilir. PMYO başvuru şartları neler? Polis Meslek Yüksekokulu'na başvuracak adaylar için yaş ve boy sınırı var mı ? PMYO ile ilgili göz sağlığı şartları neler? İşte ayrıntılar.. 

PMYO BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi olabilmek için; Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği’nin 5. maddesi gereği Yüksekokullara, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen eğitim kurumlarından (Lise ve dengi okullardan) mezun olmak,
PMYO Giriş Yönetmeliğinin 8. maddesi gereği; “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ekim tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan erkek adaylar için 24 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için ise 26 yaşından gün almamış olmak.”
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılacak olan üniversiteye giriş sınavından istenilen puanı almış olmak, Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında ve ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak PMYO Sınavında başarılı olmak şartları aranmaktadır.

PMYO'DA YAŞ VE BOY SINIRI VAR MI?

17 Mayıs 2008 tarih ve 26879 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 8. maddesinin (e) bendinde yer alan; “Sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla askerliğini yapmayan erkek adaylar ile bayan adaylar için 18 yaşını tamamlamış ve 24 yaşından gün almamış olmak, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için ise 26 yaşından gün almamış olmak (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmeleri dikkate alınmaz ve geçerli sayılmaz.)” hükmü mevcuttur. 04 Ağustos 2003 tarih ve 25189 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin Hastalık Branşlarının Sınıflandırılması EK-3 I-A Dahili ve Harici Hastalıklar başlıklı 7. maddesinde; “Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön Lisans programına alınacak öğrencilerin boyları en az erkeklerde 167 cm, bayanlarda 162 cm olacaktır” hükmü mevcuttur.

PMYO İLE İLGİLİ GÖZ SAĞLIĞI ŞARTLARI

04.08.2003 tarih ve 25189 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğin Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki EK-3 IV-A diliminde,
“IV- GÖZ HASTALIKLARI
Görme ve diskromotopsi muayenesinde lens kullanılmasına izin verilmez.
1) Bu siteme ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır.
2) İshiara kitabı ile yapılan muayenede parsiyel veya total diskromatopsi (renk körlüğü) bulunmayacaktır.
3) Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır.
4) Göz ve göz eklerine ait eşkal belirleyici kalıcı sekel bulunmayacaktır.
5) Polis Kolejine alınacak öğrencilerde; görme her iki gözde ayrı ayrı ihtilafsız tam olacaktır.
6) Polis Meslek Yüksek Okuluna alınacak öğrencilerde; görme her iki gözde ayrı ayrı myoplarda; (sferik + silendirik) – 1 Diyoptri ve hipermetroplarda + 1 Diyoptriyi geçemez. Mixt astigmatlarda transpozisyon sonrası değerlere göre işlem yapılır. Düzeltmeden sonra sadece gözlerden birinin görme gücü en az 7/10 ve her iki gözde görme güçleri toplamı en az 16/20 olmak zorundadır. Gözlük camı veya lens ile yapılan tashihtir.
7) Güvenlik Bilimleri Fakültesi, Fakülte ve Yüksek Okul lisans programı ile polis meslek eğitim merkezi müdürlüğüne alınacak öğrencilerde refraksiyon kusuru her iki gözde ayrı ayrı myoplarda; (sferik + silendirik) – 2 Diyoptri ve hipermetroplarda + 1 Diyoptriyi geçemez. Mixt astigmatlarda transpozisyon sonrası değerlere göre işlem yapılır. Düzeltmeden önce sonra sadece gözlerden birinin görme gücü en az 7/10 ve her iki gözde görme güçleri toplamı en az 16/20 olmak zorundadır. Gözlük camı veya lens ile yapılan tashihtir” hükümleri mevcuttur.
27) PMYO giriş sınavlarında cilt hastalıkları ile ilgili aranan sağlık şartları nelerdir?
04.08.2003 tarih ve 25189 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğin Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki EK-3 IX-A diliminde;
“IX- CİLT HASTALIKLARI
A) Tam ve sağlam olacaktır. Bu sistemlere ait kronik ve ilerleyici bir hastalığı, eşgal belirleyici (5 metreden bakmakla) veya fonksiyon bozucu nitelikte doğumsal veya edinsel anomali bulunmayacaktır. Vücudun neresinde olursa olsun her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe girişe engel teşkil eder. Ancak;
1) Eşgal belirleyici olmayan, fonksiyon kaybına yol açmamış sikatrisler ve yanık sekelleri, nevüsler ve cilde ait diğer bening tümöral oluşumları,
2) Yazlık üniforma giyildiğinde vücudun kapalı bölgelerinde kalan nevüs ve lipom gibi derinin iyi huylu tümöral oluşumları ve kronik bir hastalığa bağlı olmayan ve fonksiyon kaybına yol açmayan skatris, keloid ve lekeleri,
3) Hamilton klasifikasyonuna göre Tip 3 (dahil) ye kadar Androjenik alopesisi, olanlar öğrenciliğe kabul edilir” hükümleri mevcuttur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi