Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlıyor?

Haziran ayının yaklaşmasıyla öğrenciler "okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlayacak" sorularıyla hem karnelerini hem de yaz tatilini heyecanla bekliyor.

Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlıyor?
Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlıyor?
GİRİŞ 14.06.2016 01:04 GÜNCELLEME 14.06.2016 01:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Öğrencilerin karne heyecanı, yaz tatiline ulaşırken okulların kapanacağı tarih öğrenciler tarafından merak edilen konulardan birisi. Okullar 17 Haziran 2016 tarihinde kapanacak ve yaz tatili başlayacak. Okulların yeniden açılış tarihi Eylül'ün 2-3. haftasında olması bekleniyor.

2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının başlangıcına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:

Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılının başlangıcı, 14 Eylül 2015 tarihi olarak belirlenmişti.

Ancak öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere, eğitim camiamızın ve turizm sektör temsilcilerinin eğitim ve öğretim yılı başlangıç tarihinin Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesine ilişkin yoğun talepleri gündeme alınarak yeni bir çalışma yapılmıştır. 

Yapılan çalışma neticesinde Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim öğretim kurumlarında 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihi 28 Eylül 2015 olarak değiştirilmiştir. Bu kapsamda;

1) Öğretmenlerimiz için 1 Eylül 2015 tarihinde başlayacak olan seminer ve meslekî çalışmalar, öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda istedikleri il ve ilçe müdürlükleri tarafından koordine edilecektir.

2) 14 - 18 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılması gereken eğitim öğretim faaliyetleri dolayısıyla oluşacak boşluk, iş takviminde eğitim öğretim yılının sonuna eklenmiş, ders kesim tarihi 17 Haziran 2016 olarak değiştirilmiştir.

3) 21 - 22 ve 23 Eylül 2015 tarihlerinde yapılamayacak dersler için yıl içinde yoğunlaştırılmış telâfi programı uygulanacaktır.

4) Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim öğretim süreci ile birlikte gerçekleştirilecektir.

5) Öğretmenlerimizin her eğitim öğretim döneminin başlangıcında aldığı eğitim öğretime hazırlık ödeneğine ilişkin takvimde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Söz konusu ödenek bayram öncesi öğretmenlerimize ödenecektir.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı mesajında aşağıda yer alan ifadelere yer verilmişti.

Okullarımızın açıldığı bu pazartesi günü, hem milyonlarca öğrencimiz için, hem de velilerimiz, öğretmenlerimiz, Millî Eğitim camiamız için çok heyecan verici bir gün. 

Okula yeni başlayacak öğrencilerimizin ve velilerinin gözünde ise bu pazartesi, çok daha özel bir anlam taşıyor. Biz eğitimciler, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak gibi gerçekten de çok ağır bir sorumluluğu sırtımızda taşıyoruz. Sürekli değişen, değişim hızı katlanarak artan bir dünyada bunu başarabilmek hiç kolay değil. Burada en büyük sorumluluk, hiç kuşkusuz maarif camiamıza, anne ve babalarımıza ve bilhassa değerli öğretmenlerimize düşüyor.

Alışageldiğimiz, bize rahat ve kolay gelen eski dünyanın malumat ve alışkanlıklarını çocuklarımıza dayatmak yerine, onların kendi yollarını çizmelerine yardımcı olmalı, onların yeniliklerle dolu dünyasını anlamaya çalışmalıyız. 

Bilişim teknolojilerinin gündelik hayatımızı nasıl derinden etkilediğini hepimiz görüyoruz. Birkaç on yıl öncesinde hayatımızda yeri olmayan bilgisayar ve internet, artık onlarsız olamadığımız yepyeni bir hayat tarzını önümüze açıyor. Bunlar her alanda olduğu gibi, özellikle eğitim alanında önemli imkânlar sunuyor. Ne var ki, bu bilişim teknolojileri, aynı zamanda bazı olumsuzlukları da beraberinde getirebiliyor. Aşırı ve yanlış kullanım söz konusu olduğunda, bu teknolojiler gençlerimizi yakın çevrelerinden koparıyor, bedenî olarak hareketsizleştiriyor ve onları çoğu gereksiz bir enformasyon yığınına maruz bırakıyor. Bu yüzden, öğrencilerimizin bu cezbedici teknolojik dünyaya kendilerini kaptırıp gitmemeleri, bu teknolojik dünyayı bilinçli ve en faydalı şekilde, kullanmaları büyük bir önem taşımaktadır. Bu çerçevede, onları doğru yönlendirmek konusunda özellikle velilere ve öğretmenlere çok büyük görevler düşüyor.

Bu bağlamda, Millî Eğitim Bakanlığı olarak bizim de üzerimize önemli görevler düştüğünün bilinciyle EBA (Eğitim Bilişim Ağı) olarak adlandırdığımız önemli bir proje yürütüyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında, dünyanın en büyük eğitim portali haline getirdiğimiz, zamandan, mekândan ve araçlardan bağımsız çalışan bulut sistemine sahip EBA, çok daha gelişmiş yeni tasarım ve mimarîsiyle öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin hizmetinde olacak.

Elektronik ders içeriklerini sistemli bir bütünlük ve kullanım kolaylığı ile sunan yeni EBA, derslerdeki kazanımların ve 21. Yüzyıl becerilerinin elde edilmesinde öncü bir kaynak olacaktır.

Bu vesileyle yeni eğitim ve öğretim yılının başta öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, bütün eğitim çalışanlarımız ve velilerimiz olmak üzere bütün milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Okkk 7 yıl önce Şikayet Et
    Olleyyyyyyy
    Cevapla
  • gülsümm 7 yıl önce Şikayet Et
    yaşasın okullar kapanıyor bi yandan uzuluyom arkadaslarımı ve ögretmenlerimi özlücem sadece tek sıkıntılarım uyku ve sıkılmak saat 06:00 da kalkıom laa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü