Karne Günü: E-Okul karne notu sorgu ekranı TIKLA

Karne notları E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (E-Okul VBS) üzerinden öğrenilebiliyor. E-Okul Veli ve E-Okul öğrenci girişi haberimizde...

Karne Günü: E-Okul karne notu sorgu ekranı TIKLA
Karne Günü: E-Okul karne notu sorgu ekranı TIKLA
GİRİŞ 17.06.2016 08:51 GÜNCELLEME 17.06.2016 08:54

2016 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi bugün sona eriyor. Milyonlarca öğrenciyi yaz tatili heyecanı sarmışken aynı zamanda karne notları da merak ediliyor. Peki; Karne notları nasıl öğrenilir?

Milyonlarca öğrencinin merakla bekledikleri karne notları E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi (e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi) sayesinde öğrenilebiliyor. Öğrenciler ve veliler karneler alınmadan önce e-Okul VBS girişi yaparak karne notlarını kolaylıkla öğrenebilirler.

E-OKUL VBS İLE KARNE NOTLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

e-Okul VBS sistemi üzerinden karne notları iki şekilde öğrenilebiliyor. Karne notları hem bilgisayar üzerinden hem de cep telefonu üzerinden kontrol edilebiliyor. Bilgisayar üzerinden karne notlarını öğrenmek isteyen öğrenci ve veliler 'e-okul.meb.gov.tr' internet sitesine giriş yapmalılar.

BİLGİSAYAR İLE E-OKUL ÜZERİNDEN KARNE NOTLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Okulların yaz tatiline girmesi için geri sayımın devam ettiği şu günlerde en çok merak edilen soruların başında 'e-okul karne notları nasıl öğrenilir?' sorusu geliyor.

Bilgisayar üzerinden karne notları öğrenmek isteyenler öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 'e-okul.meb.gov.tr' internet adresine girmelidirler.

e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş

Ardından öğrencinin T.C. Kimlik Numarası ve Okul Numarası ile giriş yapılabiliyor. Çıkan ekrandan ise 2015-2016 eğitim öğretim yılı 2. dönem karne notları öğrenilebiliyor.

CEP TELEFONUNDAN KARNE NOTLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Yakınında bilgisayar olmayan ya da bilgisayar sahibi olmayıp da akıllı telefona sahip olan öğrenciler ile velileri için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), büyük kolaylık sağlayacak bir mobil uygulama yayınladı. e-OKUL VBS Android ve e-Okul VBS iOS uygulamaları sayesinde de E-Okul VBS sistemi girişi yapılarak karne notları öğrenilebiliyor.

Android ve iOS akıllı telefonlara sahip olan veliler ile öğrencilerin karne notlarını cep telefonları üzerinden öğrenebilmeleri için öncelikle bu uygulamaları indirmeleri gerekiyor. Ardından öğrencinin T.C. Kimlik Numarası ve Okul numarası bilgileri ile uygulamaya giriş yapılmalı. Sonrasında ise ikinci dönem karne notları öğrenilebiliyor.

MEB E-OKUL Veli Bilgilendirme Sistemi Android Uygulaması indirmek için TIKLAYIN!

MEB E-OKUL Veli Bilgilendirme Sistemi iOS Uygulaması indirmek için TIKLAYIN!

E OKUL'DAN NELER ÖĞRENİLEBİLİYOR?

e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenciler ve veliler; nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık bilgileri, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (teşekkür, takdir vb.), haftalık ders programları, e-karne notları, şube yazılı ortalaması, duyurular, okunan kitaplar ve daha bir çok veri öğrenilebiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!