LYS Puan Hesaplama 2016 - YÖK Atlas Uygulaması

Öğrencilerin ÖSYM 'nin düzenlediği LYS heyecanı devam ediyor. LYS puanı nasıl hesaplanır? YÖK Atlas Uygulaması nedir? işte detaylar…

LYS Puan Hesaplama 2016 - YÖK Atlas Uygulaması
LYS Puan Hesaplama 2016 - YÖK Atlas Uygulaması
GİRİŞ 21.06.2016 06:00 GÜNCELLEME 23.06.2016 11:57

LYS sonrası öğrencileri şimdide puan hesaplama ve tercih heyecanı sardı. LYS soru ve cevaplarının açıklanmasının ardından tüm öğrenciler puan hesaplaması yapmakta. Peki, LYS puan hesaplama nasıl yapılır? Okul Başarı Puanı (OBP) nasıl hesaplanır?

Her ders için yapılan ayrı sınavda bir standart puan hesaplanacaktır. Adayların testlerde verdikleri doğru ve yanlış cevaplara göre doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Hesaplanan standart puanlar ders ağırlıkları kullanılarak ağırlıklı LYS puanları (ALYS) hesaplanacaktır.

Atlas uygulaması nedir nasıl kullanılır?

YÖK ATLAS UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN

YÖK ‘ün internet sitesinde yer alan Atlas Uygulaması üniversitelerin taban puanlarını, yüzdelik dilimleri gibi önceki yıllara ait bilgileri içeren bir sistem. Atlas Uygulaması, adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli ve doğru tercihler yapabilmesini amacında olan ve bu doğrultuda geçmiş yıllardaki bilgileri öğrencilere sunan bir uygulama. Uygulamanın nasıl kullanılacağına dair resmi sitede yer alan açıklama da şu şekilde;

‘’ Bu yazılım, üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır. 

Yazılım bir “tercih robotu” değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.

“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

“Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz. ‘’

Öğrencilerden YGS sınavından barajı geçen her aday bu sınava girebilme hakkına sahip olacaktır. Yapılan bu sınavlardan başarılı bir sonuç almak isteyen vatandaşlar soruları dikkatle okumalı ve de özellikle de zor soruları doğru yanıtlayarak standart sapmada en yüksek puanları toplamaları gerekir. Bu nedenle LYS sonuçları her öğrenci tarafından en çok merak edilen sınav sonuçlarından biri olmuştur. Bu sınava katılım sağlayan pek çok öğrenci soruların yanıtlarının yüzde onluk kısmını internet üzerinden öğrenebilirler. Sınavların yapılmasının ardından soruların belirli bir kısmının doğru yanıtı internet üzerinden adaylara sunulmaktadır. Milyonlarca kişinin katıldığı bu sınavın sonuçlarını okumak elbette ki hiç kolay değildir. LYS sonuçlarını okumak uzun bir süre alması beklenirken yapılan teknik gelişmeler sonucunda artık ortak sınavlarda elde edilen başarının oranı daha da büyüktür.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?
UCM tehdide tepki gösterdi: Uluslararası yargıya müdahale!