Ağustos 2016 ‘da öğretmen ataması yapılacak mı?

2016 yılı öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıkladı…

Ağustos 2016 ‘da öğretmen ataması yapılacak mı?
Ağustos 2016 ‘da öğretmen ataması yapılacak mı?
GİRİŞ 22.06.2016 04:58 GÜNCELLEME 23.06.2016 10:30

400 bine yakın öğretmen adayının gözü kulağı MEB'den yapılacak Ağustos ataması haberindeydi. Öğretmene müjde Ağustos'ta 50 bin atama başlığıyla çağrıda bulunan öğretmen adayları sosyal medyada kampanya başlatmıştı. 

Son günlerin en merak edilen sorularından biri olan ’ 2016 Ağustos öğretmen ataması yapılacak mı? ‘nın cevabını en yetkili kişi cevapladı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda 67 bin öğretmenin açığının bulunduğu Türkiye ‘de atamaların sağlıklı şekilde yapılamadığını bunun nedeninin birkaç şehirde öğretmen sayısının mazeret, sağlık atamaları ve eş tayini gerekçeleriyle ihtiyacın da üzerinde olduğunu dile getirdi.

TBMM Maarif Vakfı Tasarısı toplantısında kendisine yöneltilen sorular üzerine ‘’ Biz, ağustos ayında atama yapmıyoruz. Biz, yeni bir uygulama başlattık. Şubatta atadığımız 30 bin öğretmeni uyum, adaptasyon sürecinden geçiriyoruz ve eylül ayında, yeni eğitim yılıyla birlikte hepsini görevlendireceğiz. Bundan sonraki öğretmen alımını da şubatta ihtiyaçlarımızı dikkate alarak yapacağız. " dedi.

Ayrıca bakan şunları da sözlerine ekledi;  "Açıklar var, bu açıkları kapatmak için sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceğiz. Diyeceğiz ki 'Sözleşmeli öğretmende aile ataması, öğretmenin olduğu yere yapılır'. Aile birleştirmesini sözleşmeli öğretmenin olduğu yerde yapacağız. Sözleşmeli öğretmeni 5 yıl süresince getireceğiz. 5 yılın sonunda performansına bakılarak bu öğretmenleri kadroya alacağız, 3 yıl da kadrolu olarak çalışacak, 8 yıl. 8 yıldan sonra artık Türkiye'nin dört bir tarafı kendi tercihine göre serbesttir diyeceğiz."

2016 Şubat Öğretmen Atamalarında 30 bin öğretmen atanmıştı. Bu atamada atanamayan öğretmen adayları umudunu 2016 Ağustos Öğretmen Atamasına bağlamıştı. Öğretmenlerin atama beklediği şu dönemde daha öncede eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ‘da 2016 Ağustos için atamaların iptal edildiğini duyurmuştu. Hükümet kabine değişikliğinin ardından yeni Başbakan ‘ın ve Milli Eğitim Bakanı ‘nın bu konuya olan yaklaşımı merak edilirken gelen ilk açıklamalar olumsuz yönde gelişti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...