2016 - KPSS sınav başvurusu nasıl yapılır? (Ortaöğretim ve Önlisans) Son tarih

2016 yılında yapılacak KPSS ortaöğretim lise ve ön lisans memurluk sınavı başvuru ekranına haber7.com üzerinden ulaşabilirsiniz

2016 - KPSS sınav başvurusu nasıl yapılır? (Ortaöğretim ve Önlisans) Son tarih
2016 - KPSS sınav başvurusu nasıl yapılır? (Ortaöğretim ve Önlisans) Son tarih
GİRİŞ 24.08.2016 11:57 GÜNCELLEME 24.08.2016 11:58
Bu Habere 298 Yorum Yapılmış

24 Ağustos çarşamba günü itibariyle 2016 KPSS başvuru ekranına aşağıda bulunan linkten kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Peki KPSS sınav başvurusu nasıl yapılır? Sınav ücretleri ne kadar olacak? 2016 KPSS sınavı ne zaman? İşte Ortaöğretim lise ve önlisans memurluk sınavı ile ilgili tüm detaylar

KPSS 2016 MEMURLUK SINAVI BAŞVURUSU

KPSS ÜCRETİ NE KADAR? / TIKLA ÖĞREN

SINAVA KİMLER GİREBİLİR?

Memur olmak için büüyk heyecan yaşayan adayların öncelikle olarak sınav kılavuzunu iyi takip etmeleri gerekmeltedir. 2016-KPSS Ön Lisans’a, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar gireceklerdir. Bu durumda olan adaylardan, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de bu sınav ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) katılmak için başvuru yapmaları zorunludur. Başvuru süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak 2016-KPSS’ye ve 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları mümkün değildir.

kpss-2016

SINAV ÜCRETLERİ

Sınava girecek adayların yapması gerekn işlemlerden bir diğeri ise sınav ücretleridir. Adaylar başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır. Sınav ücretini yatırmak sınava başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu kılavuzda/duyuruda belirtildiği şekilde tamamlamayan adayların başvurularını başvuru süresi içinde tamamlamaları gerekmektedir.

kpss-sınav-başvurusu-5546

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERCEK?

Adaylar bütün işlemlerini eksiksiz yapmaları durumunda sınava giriş hakkı sağlayacaklar. Dikkat edilmesi gerekenlerin en başında ise başvuru süresinin iyi takip edilmsidir. Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacaklardır. İnternet’ten bireysel başvurular 9-24 Ağustos 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

ÖSYM'DEN 2016 KPSS AÇIKLAMASI

Sınava başvuru işlemleri,9-24 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılacaktır. Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 25 Ağustos 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 25 Ağustos 2016tarihindesaat 23.59’da sona erecek olup başvuru süresi uzatılmayacaktır.

2016-KPSS Ortaöğretim Ön Lisansa son başvuru tarihi olan 24 Ağustos 2016 tarihi itibariyle ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ortaöğretim düzeyinde sınava girmek için başvuramazlar.

Başvuru ekranına yansıtılan MEB e-okul ile YÖKSİS kaynaklı eğitim bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerinde değiştirilemez. MEB e-okul ile YÖKSİS’teki eğitim bilgilerinde eksiklik/düzeltme olan adayların başvuru süresi içinde kendi okullarına/üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir. MEB e-okul ve YÖKSİS’te eğitim bilgisi bulunmayan adaylardan (KKTC hariç yurt dışı, askeri okul öğrencileri/mezunları ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (ais) yabancı uyruklu numarası edinen (0 ile başlayan YU numarası) adaylar), ÖSYM arşivinde de eğitim bilgisi bulunmayan veya ÖSYM arşivindeki eğitim bilgilerinde düzeltme/değişiklik bulunanların bu bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerince değiştirilebilecek/düzeltilebilecektir.

Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından başvuru kayıt bilgileri iptal edilerek bu adayların bina/salon atamaları yapılmaz ve bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmez.
Başvurusunu tamamlayan tüm adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.

KPSS NEDİR?

KPSS, Kamu Kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır.

Bu sınav, “Genel Yetenek”, “Genel Kültür”, “Yabancı Dil”, “Eğitim Bilimleri”, “Hukuk”, “İktisat”, “İşletme”, “Maliye”, “Muhasebe”, “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler”i, “Ekonometri”, “İstatistik”, “Kamu Yönetimi” ve “Uluslararası İlişkiler” sınavlarından oluşmaktadır. Müracaat edeceğiniz alana göre bu sınavlardan bir kısmına girmeniz gerekmektedir.

Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavları ise herkesin girmesi gereken sınav alanlarıdır.

KPSS SINAVI NE ZAMAN?

Kamu Personel Seçme Sınavı
2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)

22.10.2016 / 09.08.2016 - 24.08.2016

Kamu Personel Seçme Sınavı
2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi)

23.10.2016 / 09.08.2016 - 24.08.2016

2016-kpss-sınavi-65465

2016 KPSS Önlisans Sınav Oturum İçerikleri ve Süreleri

KPSS CUMARTESİ  OTURUMU

Sınav süresi 120 Dakikadır.
* Genel Yetenek (60 soru)
* Genel Kültür bölümleri (60 soru)

2016 KPSS Önlisans Başvuru Ücretleri:

Tek oturum için 55 TL ödenecek.

2016 KPSS Ortaöğretim Sınav Oturum İçerikleri ve Süreleri:

KPSS PAZAR  OTURUMU

Sınav süresi 120 Dakikadır.
* Genel Yetenek (60 soru)
* Genel Kültür (60 soru)

2016 KPSS Ortaöğretim Başvuru Ücretleri:

Tek oturum için 55 TL ödenecek.

KPSS ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATACAK

2016 KPSS (Ortaöğretim ve ÖnLisans) sınavına girmek için başvuru yapacak olan adaylar sınav ücreti olarak ödeyecekleri ücretleri nereye hangi bankaya, nasıl ödeyeceklerini merak ediyorlar.

2016 Kamu Personel seçme sınavına girmek isteyen adayların KPSS ücretinin yatırılacakları bankalar şöyle;

*T.C. Ziraat Bankası,
*Akbank,
*Türk Ekonomi Bankası (TEB),
*Deniz Bank,
*Kuveyt Türk
*PTT 
*Halk Bankası

Ya da adaylar KPSS başvuru ücretlerini internet bankacılığı aracı ile bu ücreti ödeyebilirler.

2016 KPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?

2018 yılında yapılacak olan yeni bir B grubu sınava kadar geçerli olacak. Yani KPSS puanı 2 yıl geçerliliğini koruyacaktır.

KPSS PUANINI NERELERDE KULLANACAĞIZ?

Puanın geçerli olduğu süre içinde merkezi yerleştirme ve kurumsal yerleştirmelerde lise KPSS puanları kullanılarak tercih yapılacaktır.

KPSS LİSE DÜZEYİ SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

- Lise 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda okuyan lise öğrencileri öğrenciler

- Liseden mezun olup üniversite okumayanlar

- Önlisans 1 ve 2'nci sınıfta okuyanlar

- Lisans 1,2,3 ve 4'üncü sınıfta okuyanlar

2016 KPSS DIŞINDA DİĞER SINAVLAR

-2016 ÖABT: Geçtiğimiz 24 Temmuz’da yapılması planlanan 2016 KPSS- Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin (ÖABT) yeni tarihi 20 Ağustos.

-2016 DGS: 31 Temmuz'da yapılması planlanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 21 Ağustos’ta yapılacak.

-2016 Mühendislik Tamamlama Sınavı: Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programı Giriş Sınavı 21 Ağustos’ta yapılacak.

-e-YDS 2016/8 Başvuruları: 20 Ağustos 2016’da yapılacağı duyurulan 2016 Elektronik Yabancı Dil Sınavı’na (e-YDS 2016/8) başvuru alınmayacak.

ÖSYM FOTOĞRAFI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

KPSS başvurusu esnasında değiştirilmesi gerekilen fotoğraf internet üzerinden değil ÖSYM merkezlerinde değiştirilir. 

ÖSYM şifresi nasıl alınır?

ÖSYM ekranlarına e-Devlet üzerinden giriş yapılabileceği gibi ÖSYM merkezlerinden de şifre alınarak yapılabilir.

YORUMLAR 298
  • Haber7 Lütfen 7 yıl önce Şikayet Et
    DHBT MAĞDURLARI EK SÜRE İSTİYOR BİNLERCE MAĞDUR VAR 2016 Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi 3 Ekim günü son bulan başvuruları geciktiren adayların sayısı binleri buluyor. Vatandaşlar yetkililerden 1 yada 2 gnlük ek başvuru süresi isterken oluşan mağduriyetin giderilmesini bekliyorlar.
    Cevapla
  • Fatoş 7 yıl önce Şikayet Et
    sınava gireceğimiz okulu nasıl öğrenebiliriz
    Cevapla
  • nazlı 7 yıl önce Şikayet Et
    dhbt basvuru süresi uzatılsın ben ve bir cok arkadas yaptiramadik allah rizasi icin sesimiz olun 2 yılımız gidecek yetkililere sesimizi duyurun
    Cevapla
  • sena 7 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul (Kadıköy/Maltepe/Ataşehir) kpss sınav yerleri açık adres neresi olacak
    Cevapla
  • Salih 7 yıl önce Şikayet Et
    Sınavsız memur alımı nerden baş vuru yapiliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!