YÖK Başkanı: O fakülteye de taban puan getireceğiz

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç eğitim fakülteleri için de taban puan uygulaması şartı getirileceğini söyledi.

YÖK Başkanı: O fakülteye de taban puan getireceğiz
YÖK Başkanı: O fakülteye de taban puan getireceğiz
GİRİŞ 29.09.2016 21:30 GÜNCELLEME 29.09.2016 21:35
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren diğer bazı fakültelerde uygulandığı gibi, öğrenci girdisinin kalite ve niteliğini artırmak, böylece daha nitelikli öğretmen adayları yetiştirmek amacıyla eğitim fakülteleri için de taban puan uygulaması şartı getireceğiz." dedi.

KONTENJANLAR AZALTILIYOR

Eğitim fakültelerinin kontenjanlarının son iki yıldan beri yaklaşık yüzde 10 oranında azaltıldığını, bunun tedrici olarak devam edeceğini vurgulayan Saraç, eğitim fakültelerinde ikinci öğretim programlarının kapatılmaya başlandığını, ancak Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ile Okul Öncesi Öğretmenliği ikinci öğretim programlarının devam ettiğini ifade etti.

"2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren diğer bazı fakültelerde uygulandığı gibi öğrenci girdisinin kalite ve niteliğini artırmak, böylece daha nitelikli öğretmen adayları yetiştirmek amacıyla eğitim fakülteleri için de taban puan uygulaması şartı getireceğiz." ifadesini kullanan Saraç, geçen yıl tıp, hukuk, mühendislik, mimarlık bölümlerinde getirilen başarı sıralamasının, önümüzdeki yıl eğitim fakültelerine de getirileceğini, çalışmaların yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • burası önemli 7 yıl önce Şikayet Et
    Nefretin kelimeleri dökülmeye devam etsede Devran döndü aga
    Cevapla
  • Suleymn 7 yıl önce Şikayet Et
    2002 de ilkogretim matematik ogretmenligi kazandim 2000 2005 arasi tip puanina yakin puanlarla ogrenciler hep matematik ogretmenligi bolumunu kazandi. O tarihlerde gercekten cok zeki ogrenciler yerlesti peki sonuc ne oldu husran hayal kirikligi. Ulkemiz zeki ogrencilerine sahip cikamiyor. Bu yillarda matematik ogretmenligi okuyanlar adeta heba edildi .
    Cevapla
  • muallim adayı 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşler, bende içimi dökmek isterdim ama duygularıma tercüman oluverdiniz. Bende bu kararla ilgili demek isterim ki, geç kalınmış ama uygulanabilirse başarılı bir adım atılmış olacakrıt.
    Cevapla
  • Tuncay 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar soruları çalıyor taban dediğin ne ki?
    Cevapla
  • muallim2 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet akparti bir çok devrim yaptı ülkede resmen.okullaşmayı yeni öğretmen atamalarını özellikle imam hatiplerin yaygınlaşmasını sağladı ama eğitim bakanlarını eğitimle alakasız kişilerden atadı sürekliliği sağlayamadı yap boz etti çıktı herşeyi. Akpartini en fazla çuvalladığı alan eğitim bence liyakatı getiremedi kaliteli öğretmen yetiştiremedi öğretmeni halkın göznde küçük düşürdü zaman zman aşağıladı bile. Maşşlarda iyileştirme yapılır doktor kadar maaş alırsa bir öğretmen ve iş güvenceside garanti edilmesin işini yapmayanda atılsın ve öğretmenin öğrenciden çok hakkı olsun yetkisi olsun bak zeki insanlar nasıl öğretmenliği tercih ediyor bak o zaman ülke gerçekten nasıl kalkınıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu