KPSS ortaöğretim sınav saati değişti

20 Kasım pazar günü ÖSYM tarafından düzenlenecek olacak 2016 KPSS ortaöğretim sınavının saatinde değişiklik yapıldı.

KPSS ortaöğretim sınav saati değişti
KPSS ortaöğretim sınav saati değişti
GİRİŞ 18.11.2016 11:44 GÜNCELLEME 18.11.2016 12:56

ÖSYM Başkanı Ömer Demir KPSS'nin yapılacağı 20 Kasım Pazar günü büyük bir trafik yoğunluğu nedeniyle sınav saatini 9.30'dan 10.00'a aldıklarını söyledi.

SAATİ DEĞİŞTİ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir "Bu sınav ÖSYM tarihinin en büyük sınavı olacak" derken "Trafik yoğunluğunu göz önüne alarak sınavın saatini 09.30'dan 10.00'a aldık. Ama hem görevlilere hem adaylara şunu söylemek isterim. O saatlerde daha önceki olağan trafiği düşünerek yola çıkanlar geç kalabilir, sınava yetişemeyebilir, mağdur olabilir. Dolayısıyla trafik durumunun dikkate alınması gerekir. Bunu özellikle adaylara duyurmak isterim. Sınav için erken saatte sınav yerinde olmalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVINA REKOR BAŞVURU

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS ortaöğretim düzeyinde sınav Türkiye'de şimdiye kadar yapılan en kalabalık sınav olacak.

20 Kasım'da yapılacak KPSS ortaöğretim sınavı için 3 milyon 500 bin kişi başvuru yaptı.
2016'da bugüne kadar yapılan 53 sınava 10 milyon 500 bin kişi girdi. Yıl sonuna kadar 12 sınav daha var. Sınavlara giren toplam katılımcı sayısı 14 milyon 500 bine ulaşacak.

İstanbul Valiliği'nden 'KPSS' uyarısı

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada "2016 Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 20.11.2016 tarihinde yapılacaktır. Sınav günü adayların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için kimliklerinin kayıp, çalıntı ya da unutulma ihtimalleri göz önünde tutularak ilimiz genelindeki tüm ilçelerde nüfus müdürlüklerinin açık tutulması kararı alınmıştır. Adaylar, ikametgah adreslerinin kayıtlı olduğu ilçeye bakılmaksızın sınav yerlerine ya da bulundukları muhite en yakın ilçe nüfus müdürlüklerinden 07.00-10.15 saatleri arası sınav giriş belgelerini ibraz ederek hizmet alabileceklerdir. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz." 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!