Ahmet Yesevi Üniversitesinde Yüksek Lisans imkanı

Ahmet Yesevi Üniversitesi, örgün eğitimin yanında Türkiye Türkçesiyle Uzaktan Eğitim Programları (TÜRTEP) ile eğitime ihtiyaç duyan kişilere de büyük imkanlar sunmaktadır.

Ahmet Yesevi Üniversitesinde Yüksek Lisans imkanı
Ahmet Yesevi Üniversitesinde Yüksek Lisans imkanı
GİRİŞ 04.01.2017 12:52 GÜNCELLEME 04.01.2017 13:52

Ahmet Yesevi Üniversitesi, örgün eğitimin yanında Türkiye Türkçesiyle Uzaktan Eğitim Programları (TÜRTEP) ile eğitime ihtiyaç duyan kişilerin mekân, yaş ve özel şartlarını da dikkate alarak, uzaktan eğitimde de farkını ortaya koymaktadır.

Ön lisans, lisans ve yüksek lisans seviyesinde birçok alanda uzaktan eğitim yolu ile eğitim hizmeti veren Ahmet Yesevi Üniversitesi TÜRTEP programlarının Türkiye'de uzaktan eğitim konusunda öncü bir devlet üniversitesi olduğunu söyleyen Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa YILDIZ, uzaktan eğitim yoluyla öğrenci ve öğretim elemanlarının zaman ve mekân engelini kaldırdığını ve uzaktan eğitim alanında Türkiye'de bir marka haline geldiklerini belirtti. Prof. Dr. Musa YILDIZ, bu yıl yoğun talep üzerine yeni açılan yüksek lisans programlarından iş sağlığı ve güvenliği programının sektördeki yoğun talebe cevap verebileceğinin altını çizdi.

TÜRTEP Başkanı Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL ise 2016 yılı itibariyle ön lisans, lisans ve yüksek lisans programı olmak üzere toplam 20 ayrı programda eğitim verdiklerini ve Türkiye’deki seçkin birçok üniversite ve farklı kamu kurumlarında görev yapan, alanında uzman 168 öğretim üyesinin canlı olarak öğrencilere ders verdiğini belirtti.  Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL ayrıca bu yıl ALES puan şartını da kaldırdıklarını, öğrencileri tercih ve daha farklı kriterlere göre belirleme yoluna gittiklerini belirtti

TÜRTEP 2016-2017 Bahar Dönemi Yüksek Lisans kayıtlarının 14 Şubat 2017 tarihinde sona ereceğini belirten Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL: ’’TÜRTEP ile eğitim 7 gün 24 saat canlı tutulurken, öğrencilerin danışman öğretim üyesiyle her an öğrenci yönetim sistemi, portalı, email, telefon, sosyal medya v.b. güncel iletişim araçlarını kullanmak suretiyle iletişim içinde bulunulması sağlanıyor.

Eşzamanlı dersler eğitim dönemi içerisinde hafta içi 18.00-24.00 saatleri arasında internet tabanlı etkileşimli sanal sınıflarda sesli ve görüntülü olarak gerçekleştiriliyor. Canlı olarak gerçekleştirilen dersler kayıt altına alınıyor ve öğrencilerin katılamadığı dersleri, istedikleri zaman sınırsız bir şekilde ulaşımları sağlanıyor‘’ dedi.

Devlet memuru ve işçilerine yüzde 20 kayıt ücreti indiriminin yapıldığı programlarda, Şehit eşi ve çocuklarına yüzde 75, gazilere, eş ve çocuklarına yüzde 50, engellilere de engelleri oranında seçtikleri programlarda indirimli olarak eğitim imkânı sağlanmaktadır.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!