YÖKDİL sınav sonuçları son dakika açıklaması

Binlerce kişinin merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınav sonucu için nefesler tutuldu. Peki 2017 YÖKDİL sınav sonucu ne zaman açıklanacak? İşte son gelişmeler

YÖKDİL sınav sonuçları son dakika açıklaması
YÖKDİL sınav sonuçları son dakika açıklaması
GİRİŞ 21.03.2017 16:11 GÜNCELLEME 21.03.2017 16:11
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

5 Mart pazar günü itibariyle düzenlenen Akademik anlamda mesleki yabancı dil sınavı yerine geçen 2017 YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı? Binlerce kişinin girdiği YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL sınavı sonuçlarına odaklanan adaylar, sık sık YÖKDİL resmi internet sayfasını ziyaret etmeye başladı. Sosyal medya üzerinden YÖKDİL sınav sonuçları bugün açıklanacak haberleri yayınlanırken konu ile detaylar paylaşıldı

Edilinen bilgilere göre YÖKDİL sınavı sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanacak...

2017 YÖKDİL SINAV SONUÇLARI

2017 yılı itibariyle gerçekleşen sınavda 80 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi. Sınavın ilk kez uygulanıyor olmasından dolayı sonuç açıklama ve soru yayımlama tarihinin ne zaman olacağı henüz net değil. YÖK tarafından bu konuda bir açıklama yapılması halinde haberin içerisinde ne kısa sürede duyurulacaktır. Sınav sonucu ile ilgili tüm gelişmeleri haberimizden bulabilirsiniz...

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecek. Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecek. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecek. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) * 100] formülü kullanılacak.

YÖKDİL SINAVI NEDİR? YDS VE ÜDS'DEN FARKI NE?

YÖK Başkanlığınca özellikle doktora öğrencilik ve doçentlik başvuru süreçlerinde baraj niteliğinde olan dil sınavının geliştirilmesine yönelik olarak adayların alanlarındaki dil yeterliliğini belirlemeye yönelik yapılan yeni bir sınav sistemidir.

YDS SINAVI DEVAM EDECEK Mİ?

Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavında lisansüstü eğitim, doçentlik
sınavı ve akademik yükseltme süreçleri ile sınırlı olmak üzere eşit geçerliliği olacaktır.

YÖKDİL sınav sonuçları ile ilgili son dakika gelişmeler geldikçe haberimizin detayında bulabilirsiniz...

YORUMLAR 22
  • BAHAR 7 yıl önce Şikayet Et
    Evvel zaman içinde kalbur zaman içinde açıklanacakmış. bu nasıl açıklama ya. insan bir tarih verir. Birincisini sanki düzgün halettmişlerde ikincisinden bahsediyorlar. 100 bin kişi bekliyor. üzerinden 17 gün geçmiş en yakın zamanda açıklanacakmışşşşş. Önümüzdeki yılın ortalarında açıklayında bari bir anlamı olsun.
    Cevapla
  • ftm 7 yıl önce Şikayet Et
    Yeter açıklayın artık şu sınavı
    Cevapla
  • zeki sözer 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların merak duygularını her gün sömüreceğinize hükümete durumu bildirin. İki kişinin iki günde okuyabileceği 90 bin kağıdı, makinalar nasıl oluyor da 3 haftadır okuyamıyor. Bunda bir bit yeniği var. Yakında mecburen kokusu ortaya çıkacak.
    Cevapla
  • Gülçin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kurumun yetkilisi yok mu? Kim açıklama yapacak? Ne kadar bekleyeceğiz bari onu söylesinler,
    Cevapla
  • sergen 7 yıl önce Şikayet Et
    bu nedir ya universite sınavları bile daha cabuk acıklanıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti