2017 DGS (Dikey Geçiş Sınav) sonucu ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından 23 Temmuz 2017 tarihi itibariyle Dikey Geçiş Sınavının (DGS) gerçekleşmesinin üzerine, sınava giren adayları sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakı sardı. Peki, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı…

2017 DGS (Dikey Geçiş Sınav) sonucu ne zaman açıklanacak?
2017 DGS (Dikey Geçiş Sınav) sonucu ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 24.07.2017 09:09 GÜNCELLEME 24.07.2017 09:09

ÖSYM’nin ön lisans mezunları için gerçekleştirdiği sınavda adaylar üniversite eğitimini 4 yıllığa tamamlama hayaliyle sınav sonuçlarını merakla bekliyor. Zorlu ve yorucu bir sınav maratonunun tamamlanmasının ardından, öğrenciler tarafından beklenen sonuçlar için heyecanla gün sayılmaya başlandı. DGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih, gündemde yer alarak en çok araştırılan konular arasına girdi. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınavına giren öğrencileri yakından ilgilendirecek önemli gelişmeleri şimdi haberimizden öğrenebilirsiniz.

DGS SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl, 1 ay içerisinde açıklanan DGS sınav sonuçlarının açıklanma tarihinde bu yıl da değişiklik görülmeyeceği gözleniyor. Net bir bilgi olmamakla birlikte bu yıl da DGS sınavının 1 ay içerisinde açıklanması bekleniyor.

SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

ADAYLARIN SINAV SONUÇ BİLGİSİNDE NELER BULUNACAK?

Adayın sınav sonuç bilgisinde;

a) testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları

b) ön lisans başarı puanı

 c) 2017-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemi, adayların 2016-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler.

Alt tercihi bulunmayan veya alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı