LYS ek yerleştirme ne zaman başlıyor? 2017 ÖSYM boş kontenjanlar

LYS tercih sonuçlarının bugün açıklanmasını heyecanla bekleyen öğrenciler tarafından diğer yandan, ek yerleştirmelerin ne olduğu ve ne zaman başlayacağı sorgulanmaya başladı. Peki, ek yerleştirme ne zaman yapılacak? Ek yerleştirmeler hakkında önemli bilgiler…

LYS ek yerleştirme ne zaman başlıyor? 2017 ÖSYM boş kontenjanlar
LYS ek yerleştirme ne zaman başlıyor? 2017 ÖSYM boş kontenjanlar
GİRİŞ 08.08.2017 08:51 GÜNCELLEME 08.08.2017 08:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde öğrenciler zorlu bir üniversite tercihi sürecinden geçti. LYS sınavına giren öğrenciler, tercih işlemlerini tamamlamalarının ardından merakla yerleştirme sonuçlarını beklemeye koyuldu. Öğrenciler, hedefledikleri üniversitelerde iyi eğitim almak üzere yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı o saati beklerken, akıllarını kurcalayan ek yerleştirmelerin ne olduğu ve nasıl yapıldığı hakkında da bilgi almak istiyor. Öğrencileri yakından ilgilendirecek ve akıllarındaki soru işaretlerini giderecek ek yerleştirme işlemleriyle ilgili detaylı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

2017 LYS (Üniversite) tercih sonuçları!

LYS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak kayıt işlemlerinde, kayıt yaptırmayan ve yerleştirme için yeteri başvuru alınmayan bölümlerde kalan boş kontenjanlar açıklanacak. Açıklanan kontenjanlara göre ek yerleştirme tercihleri alınacak.

LYS EK YERLEŞTİRME TERCİHİNİ KİMLER YAPABİLECEK?

Merkezî Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan açık öğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar, kontenjan sınırlaması olmayan açık öğretim ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabilecekler.

Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Yerleştirme işlemleri kapsamında ilk tercihini yapmayan adaylar ek yerleştirmelerde tercih verme hakkına sahiptir.

LYS EK YERLEŞTİRME TERCİHİNİ KİMLER YAPAMAYACAK?

Sınavsız geçiş dâhil merkezî yerleştirmede açık öğretimin kontenjansız programları dışında bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Ek yerleştirmede ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puana sahip olan adaylar yerleştirilmemektedir. Aynı zamanda kesin kayıt sonunda da kontenjan açığı bulunan programlara ön kayıtla öğrenci alınmamaktadır.

LYS EK YERLEŞTİRME TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercihleri 15,00 TL ücreti karşılığında yapılabilecektir.

HANGİ DURUMDA EK YERLEŞTİRME TERCİHİ GEÇERSİZ SAYILACAK?

Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

LYS EK YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

ÖSYM’nin yayınlamış olduğu 2017 ÖSYS yerleştirme kılavuzundaki açıklamaya göre,

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

LYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KLAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Ek yerleştirme kılavuzu, üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından açıklanacak.

YORUMLAR 3
  • Mezuna kaldım 6 yıl önce Şikayet Et
    Yekpare ek mek yok hiç ihtimal gelmiyo bu sene düştük dershaneye
    Cevapla
  • sanem 6 yıl önce Şikayet Et
    eğer bir fakülteye yerleşemezsem ek yerleştirme yapmak istemiyorsam gelecek yıl tekrar sınava girdiğimde puanımda bir kırılma olur mu ?
    Cevapla
  • Zelal 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerlesemezsen kirilmiyor ek tercih yapmazsan da kirilmiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü