2017 (AÖF) diplomaları ne zaman verilecek?

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, AÖF sınav sonuçları öğrenci otomasyon sayfasında ilan edildi. Sınav sonuçlarını öğrenen adaylar, AÖF diplomalarının ne zaman verileceğini araştırmaya başladı. Peki, AÖF diplomaları ne zaman verilecek?

2017 (AÖF) diplomaları ne zaman verilecek?
2017 (AÖF) diplomaları ne zaman verilecek?
GİRİŞ 17.08.2017 09:19 GÜNCELLEME 17.08.2017 09:19

Açık Öğretim Fakültesi sınav sonuçları resmi internet sitesinden öğrencilerin erişimine açıldı. Adaylar sonuçlarını öğrenci otomasyon sayfasına giriş yaptıktan sonra kimlik bilgilerini doldurarak öğrenebilirler. Anadolu Üniversitesi’nin yayınladığı duyuruda göre; "Diploma ve sertifikalar, hak sahibinin kendisine veya başvurusu üzerine diplomasını alması için noter veya T.C. konsolosluklarından alınmış vekaletnameyle vekalet verdiği kişiye imza karşılığında teslim edilir, posta yolu ile gönderilmez.

Bu nedenle mezunlar Dekanlık, Merkez Büro veya AÖF bürolarından diploma dışında herhangi bir mezuniyet belgesi talebinde bulunmamalıdır; bu yöndeki talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır. Fakülteye öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmemektedir.

AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) 3 ders sınavı sonuçları açıklandı.

Adaylar sınav sonuçlarını, "https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim" adresinden ya da "https://ekampus.anadolu.edu.tr/" adresi üzerinden sisteme öğrenci girişi yaparak sorgulayabilecek.a

AÖF DİPLOMALARI NE ZAMAN VERİLECEK?

Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları internet sayfasında açıklandıktan sonra (staj yükümlülüğü bulunan öğrencilerin stajlarını tamamladıklarını belgeledikten, laboratuvar uygulaması bulunan öğrencilerin laboratuvar çalışmasını tamamladıktan) 15 ila 20 gün içerisinde hazırlanarak öğrencilere teslim edilmektedir.

AÖF yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre 10 Ağustos perşembe günü itibariyle diplomalar bürolara dağıtımı başlıyor.

AÖF DİPLOMASI ALACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

->Mezun olan öğrenciler bağlı oldukları AÖF bürosuna öğrenci kimlik kartıyla bizzat başvurarak kendileri veya yasal vekilleri imza karşılığında diplomalarını alabilirler.

->Bunların dışında hiç kimseye diploma verilmez.

->Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmi kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez.

->AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz.

->Ayrıca mezunlara diploma asılları verildiğinden onaylı fotokopileri verilmez.

->Diplomalar sınav sonuçları açıklandıktan sonra en kısa sürede hazırlanarak mezunların bağlı oldukları AÖF bürosuna gönderildiği için mezunlarımıza diploma haricinde geçici mezuniyet belgesi, öğrenim belgesi, yazı gibi mezuniyeti belirten hiçbir belge verilmemektedir.

->Diploma düzenlendikten sonra AÖF bürosundan diplomanızı teslim almadan diploma üzerindeki kimlik bilgilerinizin doğruluğunu (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi vb. resmî bir kimlik belgesi ile) kontrol ediniz.

->Ayrıca, mezuniyet tarihinden sonra kimlik bilgilerinde bir değişiklik olması halinde buna göre yeni diploma düzenlenmeyecektir.

AÖF ÜÇ DERS SINAVI GEÇME NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

2017-2018 DÖNEMİ AÖF KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

AÖF 2017-2018 yılı için yeni kayıt tarihi 21 Ağustos 2017'de başlayacak. Adaylar kayıtlarını AÖF internet sitesi üzerinden gerçekleştirecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama