E-okul Eğitim Bilişim Ağı (EBA) öğrenci giriş sayfasıI!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen ve öğrencilere yönelik geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) öğrenci girişi nasıl yapılır? EBA nasıl kullanılır ve EBA sisteminin amacı nedir? İşte, EBA sistemine giriş yapma işlemi, EBA sistemiyle ilgili merak edilen tüm detaylar…

E-okul Eğitim Bilişim Ağı (EBA) öğrenci giriş sayfasıI!
E-okul Eğitim Bilişim Ağı (EBA) öğrenci giriş sayfasıI!
GİRİŞ 07.04.2018 17:04 GÜNCELLEME 07.04.2018 17:04
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

EBA yani Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminden öğrenci ve öğretmenler ücretsiz bir şekilde yararlanabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi ile öğrenciler sınavlara çalışabilir ve derslerine çalışma konusunda yardımcı olacak içerikleri bulabilirler. EBA'ya giriş yapan öğrenci başka öğrenciler tarafından paylaşılan notlara, sunumlara, görsellere rahatlıkla ulaşabilme ve bu materyallerden dilediği gibi yararlanabilme fırsatına sahiptir. EBA hizmetinden yararlanmak, eğitim ile ilgili tüm içeriklere ulaşmak için EBA sistemine giriş yapılması gerekmektedir.

EBA sistemine e-okul öğrenci bilgileriyle giriş yapılabilme olanağı bulunmaktadır. Böylece öğrenciler e-okul bilgileriyle hem EBA'ya giriş yapabilir hem de tabletini aktive edebilir. 

 

 

EBA NEDİR?

Eğitim Bilişim Ağı olan bu hizmetin kısa adı EBA’dır. Eba, Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta uygulaması ve öğrencilere tablet dağıtılması kapsamında hayata geçirilen bir MEB uygulamasıdır.

EBA PROJESİNİN AMACI NEDİR?

Proje de amaç öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin, öğrencilerinin öğrenme sürecine dahil olmalarını sağlamak, öğrencilerin doğru bilgiye erişmelerinde yardımcı olmayı hedefler.

Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

EBA sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerekli duyuru ve çalışmalarını en kısa zamanda öğrenme imkanı sunmaktadır. EBA sistemi, eğitimciler arasındaki haberleşmeyi ve bilgilendirmeyi sağlamayı amaçlamaktadır.

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

1)Öğrencilerin EBA girişi yapabilmeleri için www.eba.gov.tr web sitesine girmeleri gerekiyor.

2-Ardından ''E-okul bilgileriyle giriş'' bölümüne tıklanmalıdır.

3-Sonrasında karşınıza gelecek tüm bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurun. Bu bilgiler arasında, güvenlik kodu, T.C.kimlik numarası, öğrenci numarası ve nüfus cüzdanı cilt numarası bulunmaktadır.

4-EBA sistemine giriş yapabilmek için en son adım olan ‘’Giriş Yap’’ butonuna tıklanmalıdır.

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp

YORUMLAR 14
  • Ahmet Tahir Kıllı 5 yıl önce Şikayet Et
    Eba yı seviyorum
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilişmveteknoleji
    Cevapla
  • şevval 5 yıl önce Şikayet Et
    açılmasını isterim ama öğretmenimiz dedi ki öyle yazın sonra tc. ister
    Cevapla
  • Emrecan 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden eba
    Cevapla
  • feride 6 yıl önce Şikayet Et
    geridekalmıyacağımı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!