YÖK açıkladı: Üniversiteye giriş yeni sınav sisteminde TYT, YGS'ye benzemeyecek!

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından gerçekleştirilen açıklamalarla üniversiteye girişte yeni sınav sisteminin nasıl olacağı netleşmeye devam ediyor. Yüksek Öğretim Kurulu'nun açıklamaları doğrultusunda , TYT’de Türkçe ve Temel Matematik Testlerinde çıkacak sorular, YGS’de çıkan Türkçe ve Matematik sorularının benzeri olmayacak. TYT’ye yönelik örnek sorular da yakında ÖSYM tarafından yayınlanacak.

YÖK açıkladı: Üniversiteye giriş yeni sınav sisteminde TYT, YGS'ye benzemeyecek!
YÖK açıkladı: Üniversiteye giriş yeni sınav sisteminde TYT, YGS'ye benzemeyecek!
GİRİŞ 28.10.2017 19:09 GÜNCELLEME 28.10.2017 19:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurumları (YÖK), tarafından bu yıl hayata geçirilecek olan yeni sınav sistemine ilişkin tüm detaylar belli oluyor. Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi olan Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavı hakkında sıkça sorulan sorular ve cevaplarına, öğrenci ve velileri yakından ilgilendirecek iki madde daha ekledi.

Yüksek Öğretim Kurulu'nca sıkça sorulan sorular ve cevaplarına eklenen iki maddeye göre, TYT'de Türkçe ve Temel Matematik Testlerinde çıkacak sorular, YGS'de çıkan Türkçe ve Matematik sorularının benzeri olmayacak. ÖSYM ise yakında örnek soru yayınlayacak.

YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)'YE İLİŞKİN AÇIKLAMA!

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) “TYT, yıllardır eleştirilen ezbere dayalı sınav sisteminden muhakemeye ve bilgiyi kullanmaya dayalı sınav sistemine geçiştir” şeklinde ifadelere yer verdi.

TYT, Türkçe ve Matematik derslerinde sadece adayların bilgilerini değil sözel ve sayısal alanlarda sahip olmaları beklenen yeterlilikleri, yani bilgi ile ilişkili beceri ve yetkinlikleri de kapsar.

DİL VE MATEMATİK BÜTÜN BİLİM DALLARININ ORTAK İFADE ARACIDIR

Dil ve Matematik, bütün bilim alanlarının ortak ifade aracıdır. Bundan dolayı bu iki dili kullanarak TYT'de adayların sözel ve sayısal yeterliliklerini ölçmek istiyoruz.

Türkçe Testinde; sözel alanlardaki yeterlilikler esaslı, diğer sosyal bilimler dersleriyle de ilişkili olarak Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerileri ölçülecektir.

Temel Matematik Testinde; sayısal alanlardaki yeterlilikler esaslı, diğer fen bilimleri dersleriyle de ilişkili olarak temel matematik ve bilim kavramlarını kullanma ve bu kavramları kullanarak işlem yapma, temel matematiksel ilişkilerden yararlanarak soyut işlemler yapma, temel matematik prensiplerini ve işlemlerini gündelik hayatta uygulama becerileri ölçülecektir.

BİLGİYİ EZBERLEMEYE DAYALI BİR ÇERÇEVEDEN UZAKLAŞIP...

Özetle, bilgiyi ezberlemeye dayalı bir çerçeveden uzaklaşıp ölçmede muhakeme, anlama ve çıkarımda bulunma evresine geçmek istiyoruz.

33. TYT'ye yönelik örnek sorular yayınlanacak mıdır?

Evet. ÖSYM tarafından en yakın zamanda TYT örnek soru ve cevapları yayınlanacaktır.

yök

YORUMLAR 6
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ösyminin ve yök baskanının gerici sınav sistemi yüzünden bu hallerde o yuzden finlandiyanın eğtim sistemine hayranım türkiyede eğitim denince akla gericilik ve faşizim geliyo
    Cevapla
  • özge 6 yıl önce Şikayet Et
    yok yok bu sistemde tutmadı hadi sil baştan yeniden sınav sistemini değiştiriyoruz..!! (en çok mezuna kalanlara ve parası dersaneye gitmeyip eski kaynaklarla devam edenlere üzülüyorum )
    Cevapla
  • Esra 6 yıl önce Şikayet Et
    Once tam donanimli matematik ogretmenlerini atayin sonra ogrencilerden matematikte dahi olmasini bekleyin. 10 net yapan matematikci ataniyor. Cocuklari denek olarak kullanmaktan vazgecin artik !! 50 sorudan 10 net yapan matematik ogretmeni (!) atanirsa bu egitim sisteminin daha cok isi var !!
    Cevapla
  • Selman 6 yıl önce Şikayet Et
    Ilk oturumda Tm Ogrencilerine ek olarak Soyal bilimler sorulari sorulsun Lutfennnnnnn
    Cevapla
  • edebiyatçı 6 yıl önce Şikayet Et
    tmdeki 6 coğrafya sorusu kaldırılsın edebiyat metinleri içimde sorulsun dahaiyi tarihte kalksın kırk edebiyat sorusu sorulsun sayın başkanda edebiyatçı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama