Lise yerleştirme sonuçları açıklanma tarihi! Saat kaçta belli olacak? 2018

Liseye geçişte yeni sistem LGS sınav puanlarının açıklanmasının ardından tercihlerini yapan adaylar tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. 13 Temmuz tarihinde sona eren LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, 2018 LGS tercih sonuçları ve MEB LGS yerleştirme detayları...

Lise yerleştirme sonuçları açıklanma tarihi! Saat kaçta belli olacak? 2018
Lise yerleştirme sonuçları açıklanma tarihi! Saat kaçta belli olacak? 2018
GİRİŞ 30.07.2018 09:46 GÜNCELLEME 30.07.2018 10:00
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

LGS tercih sürecinde sona gelindi. İyi bir lisede öğrenim görmek amacı ile bütün sene çalıştıkları sınavda ter döken öğrenciler, LGS sınav puanlarının ardından tercih işlemlerini tamamladılar. Lise tercihlerini e-Okul aracılığı ile gerçekleştiren adaylar için şimdi de yerleştirme süreci başladı. Peki, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil işlemleri ne zaman ve nereden yapılacak? İşte, 2018 LGS yerleştirme sonuçları MEB...

2018 LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

 

LGS sınavına giren ve lise öğrenimi görmek üzere adım atan öğrenciler için tercih sürecinin de sonuna gelindi. 2-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen tercih işlemleri 13 Temmuz günü mesai bitiminde sona eriyor. Tercih işlemlerinin de nihayete ermesi ile birlikte tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılmaya başlandı.

MEB tarafından yayınlanan takvime göre 2018 LGS tercihlerinin sonuçları yani yerleştirme sonuçları 30 Temmuz Pazartesi günü  http://www.meb.gov.tr ve https://eokul.meb.gov.tr adreslerinde  ilan edilecek. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları –açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır

LGS TERCİH SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

2017–2018 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir.

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla, Ortaokul Başarı Puanına (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okul tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacak. Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr ile https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden yapılacaktır. Tercih yapmayan veya tercihleri doğrultusunda hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, açık öğretim kurumlarına yönlendirilecektir.

NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Yerleştirmeye esas nakil işlemi için; tercih başvuruları 06-10 Ağustos 2018, 13-17 Ağustos 2018, 27-31 Ağustos 2018 ve 03-06 Eylül 2018 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yapılabilecektir. Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi
doğrultusunda 4 (dört) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 13 Ağustos 2018, 19 Ağustos 2018, 03 Eylül 2018 ve 08 Eylül 2018 tarihlerinde ilan edilecektir.

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler ile 2017/2018 eğitim-öğretim yılında sınıf tekrarına kalan 9’uncu sınıf öğrencileri, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.

2018 LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 45
  • eqo 5 yıl önce Şikayet Et
    bana hiç bir lise çıkmadı ne yapıcam
    Cevapla
  • hell in 5 yıl önce Şikayet Et
    bana da çıkmadı nakil tercihh yaptım
    Cevapla
  • CAHRLİE 5 yıl önce Şikayet Et
    ya hadi ama bakan varmı hiç
    Cevapla
  • Tuğçe 5 yıl önce Şikayet Et
    Biri yardmci olsun saat kaçta açıklanacak
    Cevapla
  • talha 5 yıl önce Şikayet Et
    açıklandıı
    Cevapla
  • melis 5 yıl önce Şikayet Et
    Saat 10:00 ve 14:00 arasiymis
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman açıklanacak bilen biri cevaplayabilir mi ?
    Cevapla
  • İrem 5 yıl önce Şikayet Et
    Saat 10 ila 14.00 arasi aciklanicak
    Cevapla
  • ela 5 yıl önce Şikayet Et
    tercih sonuçlarına nereden bakabiliriz meb 'e baktım ama hiçbir şey anlamadım tercih zamanında da öğretmenler nasıl kayıt yapacağımıza dair bilgi vermedi?????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor