Prof. Dr. Mustafa Safran kimdir? Kaç yaşında ve aslen nerelidir?

Milli Eğitim Bakanlığı yardımcılığına getirilen Mustafa Safran kimdir? Yükseköğretim Kurulu, (YÖK) Denetleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte çok merak edilen biyografisi ve hayatı...

Prof. Dr. Mustafa Safran kimdir? Kaç yaşında ve aslen nerelidir?
Prof. Dr. Mustafa Safran kimdir? Kaç yaşında ve aslen nerelidir?
GİRİŞ 09.08.2018 10:21 GÜNCELLEME 09.08.2018 10:22

2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakan yardımcılığı görevine getirilen iki isimden biri olan Prof. Dr. Mustafa Safran 1958 senesinde Kastamonu'da dünyaya gelmiştir. Üniversite eğitimini 1979 senesinde Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü'nden tamamlamıştır. 1985 senesinde Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamlamıştır. 1989 senesindeAnkara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktorasını vermiştir.  

MUSTAFA SAFRAN'IN KARİYERİ

 

Son olarak Yükseköğretim Kurulu, (YÖK) Denetleme Kurulu üyeliğinde bulunan Prof. Dr. Mustafa Safran 1984 yılından bu yana Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Tarih Eğitimi A.B.D. Öğretim Üyesi görevini yürütüyor. 1989-90 yılları arasında Ankara Eğitim Yüksek Okulu Müdür Vekilliği yaptı. 1989-93 yıllarında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 90-92 yılları arası Ankara Eğitim Yüksek Okulu Müdürü oldu. Yine 92-93 yıllarında Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Aynı yıllarda Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanlığı görevindeydi. Ardından bir yıl boyunca Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı oldu.

mustafa-safran-aslen-nereli

1995 yılından 2001 yılına kadar Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı, Kırşehir Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi, Kastamonu Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi, Gazi Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak çeşitli yerlerde görevini icra etti. Gazi Eğitim Fakültesi, Orta öğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü, Tarih Eğitimi A.B.D. Anabilim Dalı Başkanı pozisyonlarında toplamda 6 yıl çalıştı. 2008- 2011 yıllarında Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı olan Safran, 2010 yılından bu yana da UNESCO Türkiye Milli Komisyon Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürüyor. Bir dönem Kastamonu Üniversitesi Rektör Vekili de olan Mustafa Safran, 2012 yılından beri TÜBA'da (Türkiye Bilimler Akademisi) asli üye olarak bulunuyor. 2016 yılına kadar YÖK Başkan Danışmanlığı yaptıktan sonra YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği ile kariyerine devam etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar