Bedelli askerlik yapacak öğrencilere müjde! YÖK kararını açıkladı...

Yükseköğretim Kurulu bedelli askerlik yapacak öğrenciler için sevindirici haberi duyurdu. Askerliğini bedelli olarak yapacak olan öğrenciler temel eğitim aldıkları süre zarfında idari izinli sayılabilecekler.

Bedelli askerlik yapacak öğrencilere müjde! YÖK kararını açıkladı...
Bedelli askerlik yapacak öğrencilere müjde! YÖK kararını açıkladı...
GİRİŞ 16.08.2018 11:11 GÜNCELLEME 16.08.2018 11:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan kararlara göre; askerliğini bedelli olarak yapacak olan öğrenciler temel eğitim aldıkları süre zarfında idari izinli sayılabilecekler. Aldıkları temel askerlik eğitimlerinin ara sınavları, vizeler veya yıl sonu final sınavlarına denk gelmesi durumunda ise mazeret sınav hakkı sağlanacak.

MSB'nin Bedelli askerlik uygulaması konulu yazısı üzerinde; YÖK Yürütme Kurulu toplantısında görüşülerek geçici 55'nci madde içerisinde; 21 günlük temel askerlik eğitimi sebebiyle silahaltına alınacak olan YÖK öğrencilerinin temel eğitim aldıkları süre zarfında idari izinli sayılmalarına, aldıkları temel askerlik eğitiminin ara sınav, vize veya yıl sonu final sınavlarına rastlaması durumunda mazeret sınav hakkı verilmesine, mağduriyet yaşanmaması için üniversitelerce gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildiği duyuruldu..

 

 

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Milli Savunma Bakanlığı görevine atanan Sayın Hulusi Akar'ı tebrik etmek için gerçekleştirdiği ziyarette geçici 55. madde kapsamında temel askerlik eğitim alacak yükseköğretim öğrencilerinin mağduriyet yaşamamaları için alınacak tedbirleri Bakan Akar'la müzakere ettiklerini açıklamıştı.

KAYNAK: KAMUPERSONELİ.NET
YORUMLAR 3
  • zahir 5 yıl önce Şikayet Et
    Yurt disinda akademik egitimini devam ettirenler icin bir planlama yok mu ? Tatil donemine getirebilseydik keske
    Cevapla
  • aydın 5 yıl önce Şikayet Et
    yurt dışı eğitim yapan öğrınenciler ne olacak
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Yurtdışında eğitim alan öğrencilerin hali ne olacak? Tatile planlamak koskoca devlet için bu kadar mı zor?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?