E-Devlet giriş sayfası! Üniversite elektronik kayıt sayfası! 2018 - 2019

Öğrencileri heyecanla beklediği gün geldi çattı. Önümüzdeki dönem için üniversite kayıtlarını yaptıracak öğrenciler e-Devlet giriş sayfasını araştırıyor. Peki internetten üzerinden E-Devlet ile üniversite elektronik kayıtları nasıl yapılır? Bu işlem zorunlu mu? İşte 2018 - 2019 üniversite kayıtlarıyla ilgili merak edilenler...

E-Devlet giriş sayfası! Üniversite elektronik kayıt sayfası! 2018 - 2019
E-Devlet giriş sayfası! Üniversite elektronik kayıt sayfası! 2018 - 2019
GİRİŞ 07.09.2018 09:37 GÜNCELLEME 07.09.2018 09:37

Bu dönem itibariyle e-Devlet giriş sayfasını kullanarak hızlı ve kolay bir şekilde 2018 - 2019 üniversite kayıt işlemlerini yapabilirsiniz. Peki üniversite elektronik kayıt zorunlu mu? YKS sınavının ilk kez düzenlenmesi ile birlikte üniversiteye giriş sistemi değişti.  Bazı bölümlerde elektronik kayıt yaptırmak mümkün olmuyor. Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmedi. Bununla birlikte aileler ve öğrenciler gözünü e-Devlet giriş ekranına ve üniversite kayıtlarına çevirdi.

Bu sene Üniversiteler ne zaman açılacak? 2018 Net tarih belli mi?

 

 

E-DEVLET SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

e-Devlet'e giriş yapabilmek için öncelikle e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir.

1 )PTT şubesinden E-Devlet şifresi alındıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre ile E-Devlet sistemine giriş yapılabilir.

2)Şifrenizi aldıktan sonra aşağıdaki linke tıklayınız

https://www.turkiye.gov.tr/

3)Açılan sayfada sağ üst köşede bulunan “Sisteme Giriş” yazısına tıklayınız.

4)Tıkladıktan sonra açılan sayfada size ait olan T.C. kimlik numaranız ile PTT şubelerinden aldığınız e-Devlet şifresini yazarak giriş yapabilirsiniz.

E-Devlet sistemine girildikten sonra sol tarafta bulunan menü kullanılarak kamu kurumlarının listesine ve verdikleri hizmetlerin listesine erişilebilir.

2018-üniversite-kayıtları

KAYIT TARİHLERİ: E-KAYIT NASIL YAPILIR?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor..

Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.

Öğrenciler E-Devlet platformundaki “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler.

ÜNİVERSİTE SONRASI KAYIT BELGELERİ BUNLAR OLACAK

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

2018-2019 Öğretim Yılı İçin Planlanan İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri

İnternet Başvuru Tarihi: 24 - 28 Eylül 2018
İnternet Başvuru Adresi: http://aof.anadolu.edu.tr
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi: 24 - 28 Eylül 2018
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2018

(Dikey Geçiş İnternet Başvuru ve Kayıt tarihleri, 2018-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir.)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi