ATA AÖF kayıt tarihleri ne zaman? ATA AÖF kayıt işlemleri nasıl yapılır?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde öğrenimine devam eden öğrenciler kayıt yenileme işlemlerinin ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Geçtiğimiz hafta öğrenime başlayan yüksek öğrenim kurumları gibi ATA AÖF ders kayıtları zamanı da geldi. Peki, ATA AÖF kayıt yenileme işlemleri hangi tarihte yapılacak?

ATA AÖF kayıt tarihleri ne zaman? ATA AÖF kayıt işlemleri nasıl yapılır?
ATA AÖF kayıt tarihleri ne zaman? ATA AÖF kayıt işlemleri nasıl yapılır?
GİRİŞ 03.10.2018 09:21 GÜNCELLEME 03.10.2018 09:21

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte üniversite öğrencilerini ders seçim heyecanı sardı. Yeni kayıtlar ve ara sınıf olan Açıköğretim Fakültesi öğrencileri kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini ne zaman gerçekleştireceklerini merak ediyorlar. Peki, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde öğrenim gören öğrenciler kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemlerini ne zaman yapacaklar? İşte, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı ATA AÖF kayıt yenileme, ders seçim tarihleri ve merak edilen tüm detaylar...

ATA AÖF YENİ KAYIT VE KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

 

 

Kayıt yenileme ve ders seçimlerine dair merak edilen detayları Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi üniversite resmi sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile açıkladı. İşte, ATA AÖF kayıt işlemlerine dair yapılan açıklama;

"Yeni kayıt ve ara sınıf öğrencilerimizin ders kayıtları 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin ders kayıt işlemleri  Fakültemiz tarafından yapılacaktır. Ara sınıf (2. 3. ve 4. sınıf) öğrencilerimiz  ise ders kayıt işlemlerini Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden kendileri yapacaktır."

DERS KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Dördüncü Bölümde yer alan detaylar;

MADDE 12 – (1)  Fakülteye kayıtlı öğrenciler, öğrenime devam etmek durumunda oldukları dönemin başında ve kayıt yenileme tarihlerinde, kayıtlarını yeniletmek zorundadırlar. Ders kayıt işlemlerinde sorumluluk tamamen öğrenciye aittir. Belirtilen sürelerde katkı payını ve/veya açıköğretim/uzaktan öğretim materyal ücreti yatırmayan ve ders kaydını yaptırmayan öğrenciler, o yarıyılda/yılda derslere devam edemez, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

(2) Yeni kayıt olmuş veya kaydını yeniletmiş öğrencilerin derslere kaydı doğrudan Dekanlıkça yapılır. Ders veya ders grubu seçilmesi gereken sınıflarda ilgili yarıyıla ait materyal ücretini yatırmış ara sınıf öğrencilerinin FF olan derslerinin kaydı Dekanlıkça, yeni alınacak diğer derslerin kaydı öğrencilerin kendileri tarafından yapılır. Materyal ücretini yatıran ancak ders kaydını yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders kayıtları alabilecekleri dersler arasından 30 krediye kadar Dekanlıkça yapılır.

ATA AÖF KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi