09 Eylül YDS sınav sonucu! ÖSYM sonuç bilgisi öğrenme sayfası!

ÖSYM tarafından 09 Eylül 2018 tarihinde düzenlenen Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları için heyecan dorukta. Binlerce kişinin girdiği YDS sonuçları bugün açıklanacak. YDS sonuçları açıklanır açıklanmaz Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi sitesi olan https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sorgulanacak.

09 Eylül YDS sınav sonucu! ÖSYM sonuç bilgisi öğrenme sayfası!
09 Eylül YDS sınav sonucu! ÖSYM sonuç bilgisi öğrenme sayfası!
GİRİŞ 04.10.2018 09:23 GÜNCELLEME 04.10.2018 09:23

Akademide, kamuda ya da çeşitli kurumlarda yabancı dil yeterliliğini belgelendirmek isteyenlerin girdiği bir YDS yani "Yabancı Dil Sınavı" 04 Ekim perşembe günü itibariyle açıklanacak. Yapılan açıklamaya göre Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kağıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. 2018 YDS sonuçları açıklanır açıklanmaz https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile öğrenilebilecek.

PEKİ YDS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkez YDS sonuçları ile ilgili net bir saat vermezken geçtiğimiz sınavlarda olduğu gibi saat 12:00'ye kadar açıklanması bekleniyor. ÖSYM sonuç belgesini posta yoluyla iletmeyecek ve sadece resmi sitesinden duyuracak.

PUANLA SİSTEMİ NASIL?

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi, 80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir. 

YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?

ÖSYM’nin aldığı karar uyarınca Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları kurumların kendi mevzuatındaki geçerlilik süresi olacak. Bu konuda 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesinde (Değişik: 20/3/1997 - KHK - 570/15 md.) “…Bu madde uyarınca yapılan sınavlar beş yıl süreyle geçerli olacak. Bu sürenin bitiminde sınava girmeyenlerin yabancı dil seviyeleri bir alt düzeye inmiş sayılacak, seviyeleri (C) düzeyinde olanların yabancı dil tazminatları kesilecek. Bu madde uyarınca yapılan sınavlara diğer mevzuatla yapılan atıflara ilişkin olarak da bu fıkra hükmü geçerlidir” hükmü yer almaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!