Gurbetçilerden Türk danslarına yoğun ilgi

Türkiye’nin vazgeçilmez düğünleri yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımıza yaradı.

Gurbetçilerden Türk danslarına yoğun ilgi
Gurbetçilerden Türk danslarına yoğun ilgi
GİRİŞ 15.10.2018 22:54 GÜNCELLEME 16.10.2018 01:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyanın her neresinde olursak olalım Türk düğünlerimizdeki örf ve adetlerimizi unutmamak gerekiyor. Düğün denildiği zaman akla ilk gelen gelinlik damatlık ve düğün danslarıdır. Yurt dışında yaşayan yabancı misafirlerimiz düğün giriş danslarından hemen sonra Zeybek, Harmandalı ,Erikdalı, Ankara misket ve Türk halaylarını tercih ediyorlar.

Sırf yurt dışında bu tarz oyun havalarının dersleri olmadığı için Amerika, Almanya, Fransa ve İngiltere’den Türkiye'ye işini uzmanlıkla yapan bir çok sanatçı ile çalışmış ve Youtube'da 75.000 Abone kitlesine sahip oyun havaları ve diğer dans alanlarında uzman ünlü dans koreograf Yılmaz Nişancı'dan ders almaya geldiler. 

 

 

"VATANIM BENİM İÇİN HER ŞEY DEMEK"

Verdiği eğitimle ciddi ve sempatikliğiyle bilinen koreograf Yılmaz Nişancı "Ben işime aşığım oyun havaları öğretirken kendi estetik duruşumu öğrencilerime benden ders almaya gelen herkese şık bir kıyafet gibi giydirmesini çok iyi bilirim ve Türk Halk Danslarını yurt dışında duyurmak bana büyük keyif veriyor daha önce yurt dışına gitmem için bir çok firma ve okullardan teklif aldım. Fakat ben Türkiye’de doğdum Türkiye'de ölürüm vatan her şey demek vatanımı ve milletimi seviyorum" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • analiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Başka bir şey olamaz mı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi