04 Kasım KPSS önlisans sınav sonucu! ÖSYM memurluk giriş sınavı detayları

2018 KPSS önlisans sınav sonucu açıklandı mı? ÖSYM tarafından düzenlenen ve milyonlarca kişinin girdiği ön lisans KPSS sınav sonucu açıklanma tarihi herkesi heyecanlandırdı? Memur olmak için günlerdir çalışan adaylar gözünü son açıklamalara çevirdi. İşte Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınav sonucu ile ilgili tüm merak edilenler ve KPSS sınav sonuç ekranı..

04 Kasım KPSS önlisans sınav sonucu! ÖSYM memurluk giriş sınavı detayları
04 Kasım KPSS önlisans sınav sonucu! ÖSYM memurluk giriş sınavı detayları
GİRİŞ 05.11.2018 10:08 GÜNCELLEME 05.11.2018 10:08

4 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen KPSS önlisans sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Sınava katılım sağlayan memur adayları, gözlerini ÖSYM tarafından yapılacak olan açıklamaya dikti. ÖSYM, binlerce adayın katılım sağladığı sınavın ardından sınav soru ve cevaplarını resmi sitesi üzerinden adaylara duyurmuştu. Peki 2019 KPSS ön lisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayınlanan sınav takvimine göre memurluk sınav sonucu 29 Kasım 2018 tarihinde resmi siteden açıklanacak. İki yıllık üniversite okuyan ve önlisans mezunu olan adaylar ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası ais.osym.gov.tr'ye ÖSYM aday şifreleri ve TC Kimlik Numaralarıyla giriş yapacaklar. 

KPSS önlisans sınav sonuçları ÖSYM ais dışında başka bir yerden açıklanmayacak... "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme sadece ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

SINAV KURUM TARAFINDAN NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR? PUANLAR...

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir. 

KPSS Önlisans Sınavı

KPSS ÖN LİSANSTA KAÇ SORU SORULUYOR?

KPSS Önlisans sınavı 2 yılda bir yapılmaktadır. KPSS Önlisans sınav süresi 120 dakikadır. Ayrıca KPSS Önlisans sınavında 60 Genel Yetenek, 60 Genel Kültür olmak üzere 120 soru bulunmaktadır.

ÖNLİSANS KPSS SINAV SONUÇLARINA 10 GÜN İÇİNDE İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi