Sözleşmeli öğretmenlik atamaları ve tercihleri ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün açıklanan sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarının ardından gözler atamalara çevrildi. Peki 20 bin sözleşmeli öğretmen atama tarihleri ve tercih tarihleri ne zaman başlıyor? Süreç hakkında MEB bilgi verdi...

Sözleşmeli öğretmenlik atamaları ve tercihleri ne zaman başlıyor?
Sözleşmeli öğretmenlik atamaları ve tercihleri ne zaman başlıyor?
GİRİŞ 17.01.2019 10:30 GÜNCELLEME 17.01.2019 10:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

10-31 Aralık tarihleri arasında yapılan sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınavlarının sonuçları MEB tarafından erişime açıldı. Tercih yapmaya hak kazanmak için mülakat sürecine dahil olan sözleşmeli öğretmen adayları, Bakanlığın internet sitesi üzerinden mülakat sonuçları bilgilerini görüntüleyebilecek. Bununla birlikte şimdide gözler 2019 sözleşmeli öğretmen ataması ve tercihlerine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan çalışma takvimine göre 20 bin öğretmen atamasının detayları belli oldu. 

 

 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMALARI NE ZAMAN?

Öğretmen adayları tercih işlemlerini, 28 Ocak-01 Şubat tarih aralığında tamamlayacak. Bu sürecin ardından ise atamalar 7 Şubat tarihinde gerçekleşecek. Sözlü mülakat sonuçları açıklamasının ardından 16-18 Ocak tarihlerinde sonuçlara itiraz işlemleri alınacak. İtirazların sonuçlanması ise 24 Ocak tarihinde gerçekleşecek.

 

 

İTİRAZ SÜRECİ BUGÜN BAŞLIYOR

Sözlü mülakat sonuçları açıklamasının ardından 16-18 Ocak tarihlerinde sonuçlara itiraz işlemleri alınacak.

İtirazların sonuçlanması ise 24 Ocak tarihinde gerçekleşecek.

MAZERETE BAĞLI ATAMALAR

Açıklanan takvimde 2019 yılı öğretmenlerin mazerete bağlı, il içi ve iller arası yer değiştirme işlemlerine ilişkin süreç de yer aldı.

Buna göre, öğretmenlerin Ocak dönemi mazerete bağlı atamaları 18 Ocak’ta; Ağustos dönemi mazerete bağlı atamalar ise 29 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak.

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME NE ZAMAN?

Öğretmenlerin il içi yer değiştirme işlemlerine ilişkin olarak; başvurular 21-24 Mayıs tarihleri arasında, atamalar 29 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME

Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri için başvurular 10-14 Haziran tarihleri arasında, atamalar ise 18 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

HANGİ BÖLÜME KAÇ KONTENJAN AYRILDI?

MEB, en fazla kontenjanı 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğine ayırdı. Din kültürü ve ahlak bilgisi için bin 910, İngilizce için 2 bin 38, ilköğretim matematik öğretmenliği bin 401, rehberlik bin 56, okul öncesi bin 601, özel eğitim bin 2, Türkçe bin 93, fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği için 919 ve beden eğitimi öğretmenliği için de 845 kontenjan ayrıldı.

YORUMLAR 1
  • Eşref 5 yıl önce Şikayet Et
    İl içi öğretmen atamaları temmuz ayında emekli olanlar ayrıldıktan sonra yapılmalı. Çünkü norm fazlası olan illerde öğretmenler çakılı kadro gibi çalışmaktadır. Mayıs ayında yapılan atamada boş kadro olmuyor. Temmuzda boşalan kadrolar ise (yüzlerce norm fazlası olmasına rağmen) il dışından özür grubu atamalarıyla dolduruluyor. İl içi atamaların temmuzda yapılması yada sıranın temmuzda ikinci kez çalıştırılması bu sorunu çözer.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı