2019 Bilsem sınav sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak?

Öğrencilerin merakla beklediği BİLSEM sonuçları için heyecan dorukta. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen BİLSEM sınavına ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital ortamda giriş yaptı. Bireysel zeka testi sonuçlarına göre Bilim ve Sanat Merkezine kayıt hakkı kazanan öğrenciler için BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019 Bilsem sınav sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak?
2019 Bilsem sınav sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 14.03.2019 09:23 GÜNCELLEME 14.03.2019 09:24

Velilerin ve öğrencilerin merakla beklediği BİLSEM sonuçları MEB tarafından açıklanıyor. Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçları için geri sayım başladı.19 Ocak'tan 24 Mart'a kadar yapılan başarı ve yetenek sınavı BİLSEM sınav sonuçları 29 Mart 2019 tarihinde açıklanacağı belirtildi. 

 

 

BİLSEM SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Öğrenciler ve veliler sonuçlara, MEB'in resmi internet adresi https://meb.gov.tr üzerinden erişim sağlayabilecek. Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak bireysel değerlendirme randevuları il tanılama sınav komisyonları tarafından 22 Nisan-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında tamamlanacak şekilde planlanacak. Genel zihinsel yetenek alanında bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin randevu bilgileri 16 Nisan 2019 tarihinde e-okul Yönetim Bilgi Sistemi "Sınav İşlemleri" modülünde yayımlanacak.

 

 

ÖĞRENCİ SEÇİM SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

2018 - 2019 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçim süreci 1, 2, 3, sınıfa devam eden ve sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilen öğrenciler için Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı takvim doğrultusunda iki aşamada gerçekleştirilecektir.

Birinci aşama; sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilen öğrencilerin grup tarama sınavına girmesi,İkinci aşama; grup tarama sınavı sonuçlarına göre belirlenen öğrencilerin yetenek alanlarına göre ( resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) bireysel değerlendirmeye alınması ile süreç tamamlanacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı