10 Mart YÖKDİL sınav sonuçları açıklanma tarihi belli oldu mu?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil 10 Mart Pazar günü itibariyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlendi. Binlerce adayın girdiği YÖKDİL sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ise büyük merak konusu oldu. Peki YÖKDİL sonuçları ne zaman belli olacak? İşte sınav ile ilgili merak edilenler...

10 Mart YÖKDİL sınav sonuçları açıklanma tarihi belli oldu mu?
10 Mart YÖKDİL sınav sonuçları açıklanma tarihi belli oldu mu?
GİRİŞ 18.03.2019 10:51 GÜNCELLEME 18.03.2019 10:51

Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen YÖKDİL sınav sonuçları için geri sayım başladı. Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılan 10 Mart YÖKDİL sınav sonuçları 30 Mart-3 Nisan tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Sonuçlar genellikle 20 gün içinde açıklanıyor. Bir önceki sınav 22 Eylül'de yapılmış sonuçlar ise 13 Ekim'de açıklanmıştı.

Sınav sonuç tarihi ile ilgili resmi duyuru yapılmasının ardından sonuçlar yokdil.yok.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

YÖKDİL BARAJ PUANI NEDİR?

İlgili mevzuat ile ilgili düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

YÖKDİL’DE YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Yani YÖKDİL’de yanlış doğruyu götürmüyor

YÖKDİL PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek