MEB Bakanı Ziya Selçuk'dan LGS sınavı ile ilgili çok önemli açıklama!

Öğrencilerin MEB'in e-Okul sistem üzerinden başvurularını yaptığı LGS sınavı öncesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'dan açıklama geldi. Liselere Geçiş Sistemi hakkında detayları paylaşan MEB bakanı öğrencilere kritik uyarılarda bulundu. Peki bu sene LGS sınavı nasıl olacak?

MEB Bakanı Ziya Selçuk'dan LGS sınavı ile ilgili çok önemli açıklama!
MEB Bakanı Ziya Selçuk'dan LGS sınavı ile ilgili çok önemli açıklama!
GİRİŞ 12.04.2019 09:01 GÜNCELLEME 12.04.2019 09:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 1 Haziran'da yapılacak merkezi sınava ilişkin açıklama yapan Ziya Selçuk "Ezbere dayalı soru sormuyoruz. Yorumlama, akıl yürütme, eleştirel düşünebilme, okuduğunu anlama, çıkarım yapabilme gibi becerileri isteyen sorular geliyor." dedi.  MEB'in yayınladığı kılavuza göre LGS başvuruları 14 Nisan tarihine kadar sürecek. Sınav yerleri de sınav belgelerinin açıklanmasıyla beraber öğrenilecek. Buna göre LGS 2019 sınav yerleri 22 Mayıs tarihinde açıklanacak. Peki bu sene Liseye Geçiş Sınavı nasıl olacak? Öğrencilerin merak ettiği konuya ilişkin MEB Bakanı açıklama yaptı.

 

 

Selçuk, eğitim sistemindeki dönüşümlerin uzun soluklu olduğunu vurgulayarak, "Eğer acele eder de ani fren ani gaz yaparsanız eğitim sistemlerinde, bugünkü çözümlerimiz yarınki problemlerimiz olur. Bu yüzden çayın demlenmesi gerekiyor. Yani 'bu sene hemen sınavı kaldırdık' diyerek koşulları hazırlamadan sınav kalkmaz." değerlendirmesinde bulundu. 

Buna çocuklar gözlemlenerek karar verildiğini vurgulayan Selçuk, "Bu arada da sınava ilişkin bazı küçük değişiklikler yapılıyor. Örneğin, ezbere dayalı soru sormuyoruz. Yani yorumlama, akıl yürütme, eleştirel düşünebilme, okuduğunu anlama, çıkarım yapabilme gibi becerileri isteyen sorular geliyor." diye konuştu.

 

 

2019 LGS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

Sözel Bölüm: Toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek.

Türkçe: 20
T.C. İnkılap: 10
Din Kültürü: 10
İngilizce: 10

Sayısal Bölüm: Toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek.

Matematik: 20
Fen Bilimleri: 20

LGS SINAV SAATİ UZATILDI!

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlendi. Test süresi 20 dakika uzatıldı, 50 soruluk sözel bölüm 75, 40 soruluk sayısal bölüm 80 dakika oldu.

YORUMLAR 1
  • erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    TYT Sınavında da sürenin uzatılması gerekiyor. Öğrencilerin gereksiz yere zamanla yarıştırılmasını strese sokulmasını çok gereksiz ve saçma buluyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!